Lasagne, joka vie kielen mennessään

Tämä lasagne on vähähiilihydraattinen, mutta mielestäni yhtä maukas kuin perinteinenkin lasagne.

Uskomatonta, mutta totta! Olin sanaton, kun maistoin eilen valmistamaani herkullista ja vähähiilihydraattista lasagnea. Sen maku ei juurikaan eronnut perinteisestä lasagnesta, joka on tehty tavallisista lasagnelevyistä. Suosittelen lämpimästi tätä ohjetta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ketoilusta tai vähähiilihydraattisesta elämäntavasta tai ihmisille, jotka välttelevät viljoja. Voit myös hyödyntää ohjeessa esitettyjä kastikeosuuksia, jos etsit ohjetta peruslasagneen. Erityisesti tämän ohjeen juustokastike on taivaallisen herkullista.

Ketogeeniseen ruokavalion hiilihydraattirajoihin mahtuva lasagne on ruokaisa ja riittoisa, joten se sopii myös food preppaukseen. Tein lasagnen Ikean pieneen (26 cm x 20 cm) ja matalaan uunivuokaan. Lasagnelevyjä asettelin kahteen kerrokseen, pohjimmaisena minulla oli jauhelihakastiketta. 

Lasagne on ruokaisaa.


Lasagne, joka vie kielen mennessään -resepti (noin 4 annosta)

Tarvitset:
hiilihydraattitietoisen kotitekoisia ketopastalevyjä
jauheliha-tomaattikastiketta
juustokastiketta
100 g juustoraastetta pinnalle
öljyä vuoan voiteluun

Pastalevyt

Aloita lasagnen valmistus pastalevyjen tekemisellä. Ohjeen löydät täältä. Jos teet tämmöisen pienen lasagnen kahdella levykerroksella, niin puolita pastalevyjen ohjeen määrät.

Jauheliha-tomaattikastike

1 sipuli

tuoretta oreganoa (nyppäsin puutarhastani noin oli 8 g:n tukon. Voit käyttää toki kuivattuakin oreganoa)

400 g naudan jauhelihaa

1,5 tl suolaa

250 g tomaattimurskaa

1 rkl (=8 g) balsamicokastiketta (Voit jättää poiskin)

mustapippuria


  1. Pilko sipulit ja tuoreyrtit
  2. Paista jauhelihaa kevyesti ja lisää sipulit
  3. Lisää tomaattimurska ja mausteet sekä balsamicokastike
  4. Anna muhia matalalla lämmöllä  sen aikaa, kun teet juustokastikkeen
Juustokastike (paras juustokastike, jonka olen koskaan tehnyt)

100 g juustoraastetta (käytin raastettua perus kermajuustoa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
suolaa, valkopippuria ja teelusikan kärjellinen muskottipähkinää

  1. Kuumenna pienessä kattilassa kerma
  2. Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto ja sen jälkeen juustoraaste
  3. Anna juustojen sulaa sekoitellen. Mausta kastike.


Ketolasagneen tulevissa levyissä on hiilaria yhteensä 5 grammaa.


Voitele lasagnevuoka öljyllä. Kasaa lasagne kerroksittain. Tässä on varmasti monia eri tyylejä, jotka kaikki lienevät oikeita. Itse aloitin jauhelihakastikkeella, jonka jälkeen ladoin ensimmäisen kerroksen lasagnelevyjä ja niiden päälle juusto-ja jauhelihakastiketta ja toistin vielä kerran. Päällimmäiseksi lisäsin juustoraastetta. 

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Makrot annoksessa, jos vuokaruoka jaetaan neljälle syöjälle: rasvaa 57 g, proteiinia 46 g, hiilihydraattia 10 g, energiaa 751 kcal

Koko vuoan makrot:
rasvaa 227 g, proteiinia 183g, hiilihydraattia 39 g, energiaa 3002 kcal



Kommentit