Mantelijauho on keto/vhh-leipojan perusjauho. Senkin voi tosin korvata vaikka kookosjauholla. |
Löysin eräältä ruotsinkieliseltä sivustolta muuntotaulukot eri jauhoihin. Kirjaan ne itselleni (ja toki teille muillekin :-) ) ylös tännekin suomeksi, niin löytyy jos tarvitsee.
1 dl mantelijauhoa voidaan korvata:
- 2 rkl kookosjauhoa
- 0,5 dl pofiberiä eli perunakuitujauhoa (pofiber/perunakuitujauho löytyy yleensä kauppojen gluteenittomien tuotteiden hyllyltä)
- 1 rkl psylliumia
- 1 dl seesamjauhoa
1 dl kookosjauhoa voidaan korvata :
- 2 dl mantelijauhetta + 1,5 rkl psylliumia
- 0,5 dl pofiberiä + 1 dl mantelijauhoa + 1rkl psylliumia
- 3 dl mantelijauhoa
1 dl pofiberiä voidaan korvata:
- 2 rkl psylliumia
- 4 rkl kookosjauhoa
- 2 dl mantelijauhoa
Psylliumista voi tehdä vaikka raejuustopannaria
Hauskoja keto/vhh-leivontahetkiä!
Mitenköhän tuo lupiinijauho? Onko sulla käyttökokemuksia?
VastaaPoistaMinulla ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta lupiinijauhosta. Jotkut käyttävät sitä kuulemma tasoittamaan mantelijauhon rasvaisuutta. Pitääpä joskus kokeilla itsekin lupiinijauhoa :-)
VastaaPoista