Millä voin korvata mantelijauhon, kookosjauhon...

Mantelijauho on keto/vhh-leipojan perusjauho. Senkin voi tosin korvata vaikka kookosjauholla.
Hyvin usein erilaisissa vhh-foorumeissa tulee puhetta siitä, että millä jauholla voi korvata esimerkiksi monissa keto/vhh-leipomuksissa käytetyn mantelijauhon.

Löysin eräältä ruotsinkieliseltä sivustolta muuntotaulukot eri jauhoihin. Kirjaan ne itselleni (ja toki teille muillekin :-) ) ylös tännekin suomeksi, niin löytyy jos tarvitsee.

1 dl mantelijauhoa voidaan korvata:

  • 2 rkl kookosjauhoa 
  • 0,5 dl pofiberiä eli perunakuitujauhoa (pofiber/perunakuitujauho löytyy yleensä kauppojen gluteenittomien tuotteiden hyllyltä) 
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl seesamjauhoa 

1 dl kookosjauhoa voidaan korvata :

  •  2 dl mantelijauhetta + 1,5 rkl psylliumia
  • 0,5 dl pofiberiä + 1 dl mantelijauhoa + 1rkl psylliumia
  • 3 dl mantelijauhoa

1 dl pofiberiä voidaan korvata:

  • 2 rkl psylliumia
  • 4 rkl kookosjauhoa
  • 2 dl mantelijauhoa 
    Psylliumista voi tehdä vaikka raejuustopannaria
Lisäyksenä vielä, että itse en ole näitä testannut, mutta jos te olette, niin kommentoikaahan ja kertokaa kokemuksianne :-)

Hauskoja keto/vhh-leivontahetkiä!

Kommentit

  1. Mitenköhän tuo lupiinijauho? Onko sulla käyttökokemuksia?

    VastaaPoista
  2. Minulla ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta lupiinijauhosta. Jotkut käyttävät sitä kuulemma tasoittamaan mantelijauhon rasvaisuutta. Pitääpä joskus kokeilla itsekin lupiinijauhoa :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti