Italianpataa ketoilijalle

 




Ketoilijan italianpata kuullostaa taas sanaparina omituiselta, mutta on oikein hyvinkin toteutettavissa. Tämä vähähiilihydraattinen italianpata on niin herkullista, että se pussiversio "oikeasta" italianpadasta kalpenee hienosti tämän rinnalla. Tätä ruokaa kannattaa tehdä siis ihan koska vain, mutta erityisesti silloin, kun keto tympii ja haluaisi palata hiilarimaailmaan ihanien pastojen pariin. 

Ketopastan monet muodot 


Ketoilijan ketopastoja ovat perinteisesti pitkiksi suikaleiksi leikatut kesäkurpitsat tai muut vastaavalla tavalla leikatut vihannekset tai tuorejuustosta, psylliumista ja kananmunista tehty tuorepasta, mutta näiden rinnalle on nyt kauppohin tullut yhtä helppo vaihtoehto kuin tavallinen pasta - nimittäin shirataki-spaghetti! Shirataki-pasta on vähäkalorinen, gluteiiniton ja GMO-vapaa ja hiilareita siinä on 0,8g/100g. Hinta 200 gramman pussille on kaupasta riippuen noin alle pari euroa. Toki siis tavallista pastaa kalliimpaa, mutta eipähän turvota vatsaa ja on ihanan kevyt vaihtoehto. Tämän postauksen italianpadassa käytänkin nyt tätä shirataki-spaghettia.




Ketoilijalle sopivan italianpadan halusin tällä kertaa valmistaa muutoinkin todella helpon kautta, ajatuksella, että nyt en halua pilkkoa mitään. Niinpä hommasin paahdettuja sipuleita ja pakastepaprikaa. Nämä toki voit korvata tavallisella sipulilla ja paprikoilla, jos haluat.






Vähähiilihydraattinen italianpata

Vhh-italianpataan tarvitset seuraavia raaka-aineita:

n. 20g oliiviöljyä 20 g

500 g jauhelihaa

500 g tomaattimurskaa 

300g pakastepaprikoita tai (1 pun. paprika ja 1 kelt. paprika)

1-2 rkl paahdettuja sipuleita (tai 1 sipuli)

1 dl kermaa 1 dl

1/4 prk Koskenlaskija Cheddar

1 pss. shirataki-spaghettia eli 200g

Mausteita mielesi mukaan. Itse maustoin suolalla, kolmella pippurilla ja oreganolla

2 rkl mozzarellaraastetta

(1 rkl persiljaa - halutessasi)

VALMISTUSOHJE:

  • Paista jauheliha öljytilkassa
  • Lisää sipuli (kuullota, jos pilkoit sipulin itse)
  • lisää paprikapussi (tai lisää pilkotut paprikat jauheliha-sipuliseokseen)
  • Mausta jauheliha haluamillasi mausteilla esim. Herbamare tai chilimauste + suola ja pippuri
  • Lisää tomaattimurskapurkki
  • Huuhtele shirataki pastat lävikössä ja lisää pataan. Lastalla voit katkoa spaghettia pienemmäksi.
  • Lisää lopuksi kerma ja Koskenlaskija ja mozzarellaraaste
  • Tarjoillessa voi koristella annosta persiljalla
Alkuperäinen ohje Paulan Keto-sivuilta.


 

Kommentit