The karppipasta - kotoinen pastataivas on avattu karppaajalle

Kotitekoinen karppituorepasta on herkkua!
Ei ole olenkaan hullunpaa tämä karppaaminen ja vähähiilihydraattisen elämäntavan noudattaminen! Pastaakin saa syödä - kunhan se on karppipastaa. En tiedä, onko tuorejuusto gluteenitonta, mutta jos on, niin tämä alunperin Ruotsin luvatusta lchf-maasta rantautunut resepti, voi olla mainio tuttavuus myös gluteenia vältteleville. Reseptillä tehty pasta ei maistu mielestäni lainkaan kananmunalle, vaikka sitä on runsaasti taikinassa.

 

 

 

 

The karppipasta ohje

(Satsista tulee noin kolme pasta-annosta. Tämä on täyttävää pastaa.)

4 kananmunaa
125 g tuorejuustoa
0,5 dl psylliumia / Fiberhuskia
Oma ensimmäinen pastakokeiluni. Taikina taisi olla liian kauan turpoamassa. Sen vuoksi sitä oli vaikea levittää pellille ja tuli noita reikiä. Makua ei haitannut, eikä ulkonäköönkään sitten lopulta :-)

  1. Sekoita munat ja tuorejuusto tasaisesti sekaisin. 
  2. Lisää psyllium/Fiberhusk. 
  3. Anna turvota 10 minuuttia (itselläni aikaa taisi mennä enemmän, koska taikinasta tuli tosi tönkköä). 
  4. Öljyä leivinpaperi ja kaada taikina öljytylle leivinpaperille.
  5. Voitele toinenkin leivinpaperiarkki ja asettele öljypuoli pastataikinan päälle ja painele taikina varovaisesti tasaisesti pellin kokoiseksi palaksi. 
  6. Kypsennä taikina leivinpaperien välissä (ettei pastan pinta tummu) 150 asteessa uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
  7. Kurkistele leivinpaperin raosta pastan kypsyyttä.
  8. Leikkaa jäähtynyt pastalevy veitsellä tai rullaamalla levy ja siivuttamalla viipaleiksi.
Pasta on valmista syötäväksi ilman keittämistä.


Itse löysin tämän iki-ihanan pastaohjeen Hiidenuhman keittiössä -blogista. Kiitokset siis sinne :-)

Kommentit