Ketoilijan roiskeläppä eli pikainen ketopizza airfryerillä

Viime postauksessani kerroin Tomi Kokon vertailleen suomalaisen ja amerikkalaisen ketogeenisen ruokavalion eroja. Videollaan Kokko totesi, että koska volyymit USA:ssa ovat Suomea isommat, voidaan siellä tuoda paljon helpommin markkinoille ketoilijoille sopivia, mukaan napattavia ruokia ja ketovalikoima muutoinkin on siellä jo todella laaja. Suomessa lähes kaikki ketoruoka pitää tehdä itse ja tämä saattaa olla monille sitten se kompastuskivi arjen pyörityksen keskellä. Tähän vastalääke on ennakointi. Usein  monet kertovatkin keittävänsä jääkaappiin jemmaan  esim. äkkinälkää varten kananmunia, joku toinen on pakastanut viikon ruoat pakastimeen tai tehnyt ne jääkaappiin, ja näin saa nopeasti ruokaa lämmitettäväkseen. Itse olen ainakin sellainen herkkusuu, että kananmuna vain ei tunnu samalta, kun muut lämmäyttävät mikrossa näppärästi itselleen Billy´s pizzan tai Saarioisten roiskeläpän, kun tullaan vaikkapa pitkältä kauppareissulta ja nälkä on aivan hirveä.  Siispä ennakointi tähänkin tilanteeseen on hyvä asia, kun järkkäämme karpille ketopizzan hätänäläksi tai sitten nopeaksi lounaaksi etätyöpäivää piristämään. 

Homma lähtee siis siitä, että paistetaan jääkaappiin valmiiksi viime postauksessani mainitsemia peruslettuja (soijajauhoa välttelevien kannattaa etsiä jokin toinen lettuohje). Peruslettu toimii loistavana pohjana ketoilijan roiskeläpälle. Hiilareita yhdessä ketoilijan pizzassa on alle 5, riippuen mitä täytteitä pizzalätyn päälle laittaa. Joten pizza on hyvinkin vähähiilihydraattinen.

 

Valmista ketopizza suoraan airfryerin korissa tai jos omistat airfryeriisi jonkin pizza-alustan, niin aina vain parempi.

Pikainen ketopizza airfryerillä

1 peruslettu

juustoraastetta

pikkuisen sokeroimatonta ketsuppia

muita täytteitä esim. jauhelihaa

Paista pizza airfryerissä 200 asteessa 5 minuuttia. Itselläni on käytössä 4,5-litrainen Emerio. Aika ja lämpötila voi vaihdella eri laitteistsa riippuen.

P.s. Jos haluat tehdä vähän pizzan vähän pidemmän kaavan mukaan, mutta airfryerissä, niin kurkkaa tästä ohje siihen. Tässä pizzapohjassa käytetään ketogeenisesti "suositellumpaa" pohjaa, eli Fat Headia.


Kommentit