Ketopizza airfryerillä

Ostin ja luin kesällä Tri Michael Mosleyn kirjoittaman kirjan Nopea 800 dieetti. Kirjassa on yllättävän myönteinen käsitys vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, joskin se yhdistetään välimeren ruokavalioon, eikä oikein sellaisenaan sovi ketogeenistä ruokavaliota noudattavalle. Kirjassa esitellään Mosleyn tapaan runsaasti erilaisia tutkimuksia ja yksi näistä esitellyistä oli tutkimus, jossa oli tutkittu eniten riippuvuutta aiheuttavat ruoat. Tuossa Michiganin yliopiston tutkimuksessa todettiin eniten riippuvuutta aiheuttaneiden ruokien kärjessä olevan suklaa, jäätelö, ranskalaiset, perunat, pizza, keksit, perunalastut, kakku, voilla maustetut popcornit ja juustohampurilaiset.

Ei taida siis olla ihme, että näiden karppivuosien aikana itsekin, muiden mukana, olen yrittänyt etsiä korvaavia karppipizzoja, -ranskalaisia, -suklaata, -jäätelöä ja -hampurilaisia. Tämänkin blogin eniten haettuja ohjeita ovat vhh pizzapohja, erilaiset vähähiilihydraattiset leivät ja leivonnaiset.

Koska pyrin tällä hetkellä pysymään päivittäin max. 20 g: hiilihydraattitasolla, niin ihan kaikki tässäkään blogissa mainitut piirakka- ja pizzapohjat eivät käy.

Hankin viime postauksessa mainitsemani pienen air fryerin "kaveriksi" Tokmannilta edullisen isomman ilmafriteerauskeittimen (koko 2,5L). Näillä molemmilla olen nyt sitten halunnut valmistaa usein ruokaa, ihan testailunkin vuoksi.

Eilen air fryerissä valmistin kaksi yhden hengen pyöreää ketopizzaa, joissa oli ihanan rapea reuna ja muutoinkin olivat suussa sulavan herkullisia. Pohjana käytin Fat Head -pizzapohjaa. Tässä ohje tähän herkulliseen vhh-pizzaan, joka valmistuu näppärästi ilmafriteerauskeittimellä (uskoisin ko. vempeleen olevan vuoden 2019 joululahjahitti ;-) .
Ketopizzaresepti air fryerillä
(2 pyöreää pizzaa - kaverille kanssa tai evääksi)

Valmista ensin monikäyttöinen Fat Head-pizzapohja.

 • Kun olet valmistanut taikinan em. ohjeen mukaan. Jaa taikina kahteen osaan.
 • Vuoraa airfryerisi kori leivinpaperilla, jos laillani et omista koriisi sopivaa vuokaa tai jos foliopiirakkavuokakin on halkaisijaltaan liian iso (minun airfryerini korin halkaisija on 20 cm).
 • Tasoittele puolet taikinasta leivinpaperin päälle kylmällä vedellä kostuteilla käsillä.
  Jos omistaisi air fryeriin sopivan piirakkavuoan, niin pizzataikinan tasoittaminen leivinpaperin päälle, korin pohjalle olisi helpompaa.
 • Pistele taikinaa haarukalla.
 • Esipaista pohjaa airfryerillä 175 asteessa 6 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin täplikäs.
  Fat Head-pizzapohja esipaistettuna. Seuraavaksi sitten täytteet.
 • Täytä pizza mieleisilläsi täytteillä (järjestyksessä: kastike, juusto ja muut päälliset), ja paista sitä sitten 175 asteessa 5 minuuttia.
  Aina ei kaikkea jaksa tehdä alusta asti itse. Urtekramin Pasta Sauce toimii loistavasti ketopizzan pohjassa.

  ... hiilareita siinä on vain 4,1 g/100g.

  Tällä kertaa kinkkupizzaa. Juuston laitoin kastikkeen päälle.
 • Nosta air fryerin lämpötila 200 asteeseen. Paista vielä 1-2 minuuttia tai kunnes pizzasi on sinulle mieluisan oloinen.
 • Nosta pizza leivinpaperilta lautaselle (tämä voi olla kyllä vähän hankalaa, mutta kyllä se jotenkin onnistuu ja koossa pysyy.  
 • Valmista toinen pizza samalla tavalla kuin ensimmäinen.
  Vhh-pizzaa parhaimmillaan.

Kommentit