![]() |
Fat Head on rapea ja herkullinen pizzapohja. |
Olen karppivuosieni aikana kokeillut monia erilaisia pizzapohjia, mutta yksi tähän astisista kokeiluistani ehdoton suosikkini on niin kutsuttu Fat Head -pizzapohja. Pohja on hyvin monikäyttöinen, sillä se taipuu myös peltilihapiirakaksi ja vaikka mihin. Pizzapohja on myös rapea ja oikeasti välillä tuntuu, että kun syö tällä pohjalla tehtyä pizzaa ei makueroa tavalliseen pohjaan edes huomaa (no okei, jos puhutaan hapanjuureen tehdystä pizzapohjasta, niin sitten se kyllä maultaan voittaa tämän, mutta mahanpurut siitäkin saa ja turvotusta sekä sekin on laihduttajan kammo).
![]() |
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja esipaista. |
Fat Head -pizzapohja
200g (n. 3dl) mozzarellajuustoraastetta
2 rkl reiluhkoa tuorejuustoa
1,75 dl mantelijauhoa
1 kananmuna
- Sulata mikrossa mozzarellaraastetta (HUOM! juustolaadulla on tässä väliä) ja tuorejuustoa mikrossa noin 1 min. 40 s.
- Lisää seokseen mantelijauho ja kananmuna. Sekoita.
- Kauli tai "läävi" taikina pellille. Paista 225 asteessa 8 minuuttia.
- Puhko kaikki kuplat ja paista vielä 4-6 minuuttia eli kunnes pohja on vaaleanruskea.
- Lisää pohjan päälle haluamasi täytteet ja laita uuniin, kunnes juusto on sulaa.
![]() |
Esipaista pohjaa noin 8 minuutin ajan. Puhko sen jälkeen ilmakuplat ja "uunita" pohjaa hiukan lisää. |
Kommentit
Lähetä kommentti