Monikäyttöinen pizzapohja eli Fat Head - pizzaherkuttelua karppaajalle

Fat Head on rapea ja herkullinen pizzapohja.
Pizza on usein monien herkku. Valitettavasti vehnäjauhopohjaan tehty pizza herkullisine täytteineen ei ole kovinkaan laihduttajaystävällinen ruoka - ellet sitten satu olemaan karppi, joka voi syödä vhh-pizzaa vaikka joka päivä!

Olen karppivuosieni aikana kokeillut monia erilaisia pizzapohjia, mutta yksi tähän astisista kokeiluistani ehdoton suosikkini on niin kutsuttu Fat Head -pizzapohja. Pohja on hyvin monikäyttöinen, sillä se taipuu myös peltilihapiirakaksi ja vaikka mihin. Pizzapohja on myös rapea ja oikeasti välillä tuntuu, että kun syö tällä pohjalla tehtyä pizzaa ei makueroa tavalliseen pohjaan edes huomaa (no okei, jos puhutaan hapanjuureen tehdystä pizzapohjasta, niin sitten se kyllä maultaan voittaa tämän, mutta mahanpurut siitäkin saa ja turvotusta sekä sekin on laihduttajan kammo).


Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja esipaista.


Fat Head -pizzapohja


200g (n. 3dl) mozzarellajuustoraastetta
2 rkl reiluhkoa tuorejuustoa
1,75 dl mantelijauhoa
1 kananmuna


  • Sulata mikrossa mozzarellaraastetta (HUOM! juustolaadulla on tässä väliä) ja tuorejuustoa mikrossa noin 1 min. 40 s.
  • Lisää seokseen mantelijauho ja kananmuna. Sekoita.
  • Kauli tai "läävi" taikina pellille. Paista 225 asteessa 8 minuuttia.
  • Puhko kaikki kuplat ja paista vielä 4-6 minuuttia eli kunnes pohja on vaaleanruskea.
  • Lisää pohjan päälle haluamasi täytteet ja laita uuniin, kunnes juusto on sulaa.
Vielä vähän hiilarittomamman pizzapohjaohjeen löydät täältä.

Esipaista pohjaa noin 8 minuutin ajan. Puhko sen jälkeen ilmakuplat ja "uunita" pohjaa hiukan lisää.

Kommentit