The karppipizza - ja vieläpä ihan jauhoton

No nyt on kyllä ihan posketon meininki. Vihdoinkin löysin pizzapohjien kuninkaan :-) Tänään nimittäin päätin kokeilla Monkeyfoodin paleopizzapohjaa, joka on täysin jauhoton ja siten myös ihan gluteeniton ja 100% karppi kanssa. Pizzapohja oli niin hyvän makuista, että päätimme miehen kanssa julistaa sen the pizzapohjaksemme!

Tähän jauhottomaan pizzaapohjaan tarvitaan ainoastaan 5 kananmunaa ja ripaus suolaa. Vaikka värkeistä voisi luulla pohjan maistuvan munalle, niin sitä se ei yllättäen tee. Pohja on mahtavan rapea ja maistuvainen. Eipä tarvitse vhh-ruokailijankaan elää pizzatta :-)

Pohja syntyy näin. Napsauta uuni 200 asteeseen.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun käännät kulhon ylösalaisin ja valkuaisvaahto pysyy kulhossa jämäkästi. Paitsi, että vaahdota sitten vielä hiukan ns. kerta kiellon päälle :-)
Sekoita keltuaiset kevyesti omassa kulhossaan ja ripauta joukkoon myös suolaa. Sekoita keltuaiset sitten varovasti valkuaisvaahtoon.
Voitele leivinpaperi. Itse käytin tällä kertaa oliiviöljyä . Minulla oli kokatessa ihan hirveä vauhti päällä, joten tästäkin kuvasta tuli vähän vauhdikas. Levitä sen jälkeen munavaahto tasaisesti pellille ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Täytä pohja mieleisilläsilläsi päällysteillä ja jatka paistamista vielä n.15-20 minuuttia.

Tässä vielä linkki MonkeyFoodin postaukseen. Siellä ohjeistusta, miten ko. pohjaa voi hyödyntää myös piirakassa.

Kommentit

 1. Pohja on nyt uunissa !! :D katsotaan mitä tästä tulee ;) innolla odottelen . Itselläni oli vain rypsiöljyä leivinpaperille XD . Kaipa sekin on ok :D

  VastaaPoista
 2. miltä se nyt sitten maistu ? tein vähä aikaa sittne tuolla ohjeella pekoni-omena piirakakan :)

  VastaaPoista
 3. Vaniliini^ tuo pekoni-omenapiirakkka kuulostaa tosi herkulta. Miten sen teit? Tuosta pohjasta on kyllä moneksi, eikä siihen kovin helposti kyllästy :-)

  VastaaPoista
 4. Minun pohjastani ei tullut rapea ja se maistui paljon munalle. Mikä meni pieleen?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, muistitko esipaistaa pizzapohjaa ennen täytteiden lisäämistä? Vatkasitko pohjaan tulevat valkuaiset tarpeeksi kovaksi vaahdoksi?

  Minulle on joskus käynyt niin, että pohja ei ole onnistunut, jos pizzatäyte on ollut liian kosteaa eli se on kastellut pohjan tai jos esikypsennys on jäänyt liian vähälle. Toivottavasti ensi kerralla onnistut pohjassa paremmin tai löydät sen oman the karppipizzapohjasi :-)

  Toinen lempipohjistani on Karppausfoorumilla oleva Vyötärönmetsästäjän pizzapohja, mutta tämä postauksessa oleva pohja sopii erittäin hyvin ketokarpeillekin :-)

  VastaaPoista
 6. No ei olis voinut uskoa, että näistä aineksista tulee tällainen pizzapohja!! Oikeasti hyvää! Ja miten helppo ja nopeakin vielä. Suosittelen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti