Parsakaalipinaattikeitto - taivaallinen herkku ketolaihduttajalle ja parsakaalin ystävälle

Pinaattikeitto on minun suurin herkkuni, mutta mieheni ei sitä voi sietää. Siksi syön sitä yleensä hänen ollessaan poissa, kuten nyt viikonloppuna.

Parsakaalia olen aiemmin vihannut, mutta annoin sille uuden mahdollisuuden ja löysin sen upean maun. Nyt syön sitä usein lihan lisukkeena.

Somessa näin videon juustoisesta parsakaalipinaattikeitosta ja päätin kokeilla sitä. Se oli aivan uskomattoman hyvää! Keitto on myös erittäin keto-ystävällinen, ja sen makrojakautuma on lähes optimaalinen (Sulamo-sovelluksen mukaan).

Videossa parsakaalipinaattikeitto valmistettiin tuoreesta parsakaalista ja pinaatista. Juustona oli cheddarjuusto. Keittoa keitettiin hitaalla lämmöllä 2 tuntia. No, minä tein tästä pikaversion. Sipulia lukuun ottamatta kaikki muut kasvikset olivat pakasteita. Jääkaapissa meilllä sattui olemaan edullista kermajuustoa, joten raastoin sitä keittoon.

Kuva S-kaupat. Puristettu pakastevalkosipulimurska on kätevä  puolivalmiste ruoanlaitossa. Ei tule turhaan ruokahävikkiä.








Juustoinen parsakaalipinaattikeitto

5 annosta

450 g pakasteparsakaalia

0,5 prk chilituorejuustoa

1 sipuli pienistettynä

3 valkosipulinkynttä

1 litra vettä

2 kanaliemikuutiota

0,5 tl suolaa tai oman makusi mukaan

0,5 tl mustapippuria tai oman makusi mukaan

ripaus cayennemaustetta

200 g juustoraastetta

150 g pakastepinaattia


  1. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot ja kiehauta kanaliemeksi.
  2. Lisää kanaliemeen kaikki muut ainekset, mutta älä vielä juustoja
  3. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää tuorejuusto ja sitten juustoraaste.
  4. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Nauti vaikka keitettyjen kananmunien kanssa.

Keiton makrot /100g
Energiaa 114 kcal
Proteiini 7,7
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 8 g

Kommentit