Dukan-dieetin kokemukset ja siirtyminen kohti ketogeenistä ruokavaliota: Henkilökohtainen kertomus

Ketogeenisessä ruokavaliossa ruoat ovat herkullisia. 

Olen luvannut jakaa kokemuksiani Dukan-dieetistä. Viimeinen päiväni hyökkäysvaiheessa oli 16.3. ja siihen mennessä olin saanut pudotettua yhteensä 1,3 kg painoa, ensimmäiset 700 g lähti jo ensimmäisenä päivänä. Alussa oli selvää, että osa tästä oli nestettä, mutta se ei vähentänyt motivaatiotani.

Alkuun hyökkäysvaihe tuntui kannustavalta; vaa'alla käynti oli miellyttävää, kun näin tuloksia, mutta samalla oli jatkuvasti nälkäinen olo ja tunsin hieman uupumusta. Toki tämän voi laskea myös aloittamisen vaikeudeksi, kun hiilarit vedetään lähes nollille.  Pian kuitenkin huomasin, että paino alkoi junnaamaan paikoillaan, osittain siksi, että suolistoni toiminta oli hidastunut. Vaikka noudatin Dukanin ohjeita, joissa hyökkäysvaiheessa päivittäin nautitaan 1,5 rkl kauralesettä ja painonpudotusvaiheessa 2 rkl, oli selvää, että jotain oli muutettava.


Aloin miettimään, olisinko voinut syödä enemmän kasviksia päivittäin ja samalla siirtyä kohti ketogeenistä ruokavaliota, jossa painonpudotus voi tapahtua vaikka rasvaa syöden. Myös huoli hiilihydraattien rajoittamisen ja rasvan syömättä jättämisen vaikutuksista alkoi vaivata mieltäni. Päätin pikkuhiljaa luopua Dukan-dieetistä, joka tuntui jääneen hieman ajastaan jälkeen. Nykyään ymmärretään, että rasvaa tarvitaan terveellisessä ruokavaliossa, mikä on ristiriidassa Dukanin periaatteiden kanssa.


Ketogeenisellä ruokavaliolla en ole kokenut nälkää, olen tuntenut oloni energisemmäksi ja painokin on pudonnut ihan kivasti. Ei mitenkään hirveän nopeasti, mutta ei kai näin lähellä vaihdevuosia olevalla se niin tapahdukaan. Olen hyödyntänyt Sulamoa apunani (tuntuu olevan noista maksullisista ruokapäiväkirjasovelluksista edullisin vaihtoehto), jotta voin laskea, että saan kaikki tarvittavat ravintoaineet. Aiemmin olen noudattanut ketogeenistä ruokavaliota lähinnä mututuntumalla.

Taidan siis viedä tuon Dukan-dieettikirjan takaisin kierrätyskeskukseen, mistä sen aikoinaan löysinkin :-) 

Kommentit