Täydellinen ketogeeninen / vähähiilihydraattinen pizzapohja: Kanan jauhelihasta valmistettu herkku

Herkullinen ketopizzapohja syntyy kananjauhelista.

Vähähiilihydraattisen tai ketogeenisen ruokavalion noudattajille on saatavilla useita herkullisia pizzapohjia. Tällä kertaa kokeilimme valmistaa pizzapohjan kanan jauhelihasta. Aluksi olin skeptinen ajatukselle, että pohja olisi tehty jauhelihasta, mutta tämä pohja yllätti minut täysin. On pakko todeta, että tämä on kaikista pizzapohjakokeiluistani tähän mennessä paras, ja mikä parasta, se on myös vähähiilihydraattisin vaihtoehto.

Meatza pizzapohja jauhelista 

(pellillinen)

400 g kanan jauhelihaa

1 kananmuna

suolaa

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita muna ja jauheliha massaksi ja mausta suolalla


Levitä nuolijalla ohueksi levyksi leivinpaperoidulle pellille. 
Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 8-10 minuuttia, minä paistoin 10 min. Huomioi, että pizzapohja kutistuu hieman uunissa.

Täytä pizzapohja haluamillasi täytteillä. Itse tein tästä ensimmäisestä kokeilustani kasvisversion eli laitoin paprikaa, punasipulia, mozzarellaa ja juustoraastetta. Paista pizzaa vielä toiset kymmenen minuuttia tai kunnes olet tyytyväinen pizzan ulkonäköön.

Kommentit