Satokauden herkku: Herkulliset voissapaistetut raparperit – Helppo ja nopea resepti


Vähähiilihydraattinen raparperiherkku syntyy nopeasti.

Raparperi on herkullinen ja terveellinen kasvis, joka ilahduttaa meitä alkukesällä. Sen kirpeä maku ja miellyttävä happamuus tekevät siitä monien suosikin niin leivonnassa kuin ruoanlaitossa. Tämä satokauden herkku on monipuolinen ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia luoda herkullisia ruokia ja jälkiruokia.

Raparperit paistetaan runsaassa voissa.
Yleisimmin raparperista tehdään piirakoita, mutta tällä kertaa halusimme mieheni kanssa kokeilla, saako raparperielämyksen ilman piirakkapohjaa. Päätimme kokeilla somessa ollutta vinkkiä, ja paistaa raparpereja voissa. 
Alkukesällä raparpereja ei tarvitse kuoria. Kesämmällä kuoret kannattaa ottaa pois. Parhaita raparperit ovat juurikin näin alkukesällä.



Raparperiherkun resepti kahteen annokseen on yksinkertaisesti seuraavanlainen:

Raparperin varsi eli noin 100 g

Voita laskematon määrä, mutta runsaasti

mausteita esim. kaneli

valitsemaasi makeutusainetta

kermaa vaahdotettuna raparperin kaveriksi.

  1. Laita pannulle voita runsaasti
  2. Lisää raparperit ja paistele niitä hiljalleen
  3. Mausta raparperit esim. kanelilla ja erytritolilla eli tuttavallisemmin karppisokerilla
  4. Vatkaa kaveriksi kermavaahto ja makeuta se haluamallasi tavalla. Minä makeutin kaapistani löytyvällä toffeen makuisilla steviatipoilla.
Mausta raparperit esim. kanelilla. Keittiöön tulvahtaa ihana tuoksu!

Raparperi paistuu mössöksi ja herkullista. Syö esim. kermavaahdon tai jogurtin kanssa. 
 

Kommentit