Herkullista varhaiskaalimuusia ja ketoilijalle sopivat tonnikalapihvit

 Jääkaapissa oli varhaiskaalia ja kun ei-ketoilijalle suunnittelin tekeväni pastaa ja jauhelihakastiketta, ajattelin että me vähähiilihydraattisempaa linjaa noudattavammat voimme syödä tuota jauhelihakastiketta sitten varhaiskaalista tehdyn muusin kanssa.  Olen tehnyt muusia aiemmin kukkakaalista ja keräkaalista, mutta varhaiskaalin huomasin sopivan muusiin erityisen hyvin. Lisäksi muusia tuli iso satsi, joten siitä riitti ruokaa seuraavallekin päivälle. Vastavalmistuneena muusi oli maultaan todella mieto, eikä sitä oikein meinannut edes erottaa tavallisen perunamuusin mausta. Suosittelen siis kokeilemaan kaalimuusia, jos et ole vielä kokeillut. On edullista ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon hyvin sopivaa ruokaa - sanoisinko budjettiruokaa. 

Kaalimuusi on edullista vähähiilihydraattista arkiruokaa.
Omaan vähähiilihydraattiseen muusiini käytän aina:

jotain kaalia

kermaa

suolaa

voita

Keitän kaalin pehmeäksi. Muussaan sauvasekoittimella ja sekoitan joukkoon hiukan kermaa ja paljon voita. Maustan suolalla ja joskus pippurillakin.


Tänään sitten jääkaapissa oli jäänyt eilisen muusia sen verran paljon, että pohdin, miten käyttäisin sen meille lounaalla. Jauhelihasta en nyt halunnut mitään tehdä, mutta sitten mieleeni tuli ajatus tonnikalapihveistä muusin kanssa. Täytyy sanoa, että oli superhyvä ajatus. Muusi oli jääkaapissa tasaantunut maultaan sen verran, että lämmitettynä se maistui nyt enemmän kaalille, mutta oli edelleen hyvää. Tonnikalapihvien raaka-aineet löytyvät helposti aina vhh:ta tai ketogeenistä ruokavaliota noudattavan kaapeista.


Mies laittoi tonnikalapihveilleen Tabasco-kastiketta.
 

Ketoilijan tonnikalapihvit 11 kpl


2 prk tonnikalaa 

2 munaa

1 dl kermaa

0,5 dl juustoraastetta 

2 tl psylliumia

suolaa

pippuria

voita paistamiseen

+ mahdollisia muita mausteita


Lettupannu on kätevä keittiöväline ketoilijankin taloudessa


  1. Valuta tonnikaloista vesi/öljy
  2. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja psyllium
  3. Paista voin kanssa lettupannuilla. Itse käytin melko kovaa lämpöä. Pihvien kääntäminen oli vähän konstikasta, mutta melko hyvin ne pysyivät silti kasassa.

Makrot koko satsille (=11 pihville) : rasvaa 67 g, proteiinia 87 g, hiilihydraattia 3 g, energiaa 969kcalTonnikalapihvit sopisivat varmasti myös loistavasti vaikka kesäisen hampurilaisen väliin ja maistuvat kyllä varmasti myös tavallista ruokavaliota noudattavallekin. 


Kommentit