Helppo uunimunakas pellillä - maukas resepti aamiaiselle tai lounaalle ja hävikkiruokien ykkönenUunimunakas on kätevä lounasruoka


Uunimunakas on helppo ja herkullinen ateria, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin lounaaksi tai illalliseksikin. Tämä ruokalaji on erityisen kätevä valmistaa pellillä, sillä silloin sen voi valmistaa kerralla isommallekin porukalle.

Aloitetaanpa siis uunimunakkaan reseptistä:

Ainekset:

7 munaa

1 dl punaista maitoa tai kermaa tai valitsemaasi nestettä (myös vesi käy)

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

mausteita oman maun mukaan

Uunimunakkaasta voi tehdä monia eri variaatioita.

kinkkua, kebabia yms. proteiinin lähdettä, mitä kaapista/pakastimesta löytyy

kasviksia maun mukaan 

halutessasi vielä 1 dl juustoraastetta

(Itse lisäsin tuohon ensimmäisen kuvan variaatioon vielä Creme Fraichea, jota oli jäänyt yli edelliseltä kalaruoaltamme. Tämä on siis loistava hävikkiruoka)


1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.


2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.


3. Lisää maito/kerma/neste, juustoraaste, suola, pippuri, muut mausteet ja proteiinin lähteet. Sekoita hyvin.


4. Rypistä leivinpaperia ja asettele se uunivuokaan. Kaada munakas leivinpaperin päälle.


5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tästä reseptistä tulee näillä määrillä melko ohut (lättymäinen) munakas, joten jos haluat paksumman munakkaan, niin tee näillä määrillä vähän pienemmälle pellille tai vuokaan tai suurenna määriä lisäämällä muna tai pari ja nestettä.

Uunimunakas on herkullinen sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreen vhh-leivän kera. Voit myös varioida reseptiä oman maun mukaan lisäämällä esimerkiksi erilaisia yrttejä tai muita kasviksia.

Uunimunakkaan valmistaminen pellillä on erittäin kätevää, sillä sen avulla voit valmistaa helposti suuren määrän ruokaa kerralla. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon esimerkiksi brunssille. Se on myös kätevä pitää jääkaapissa varalla, jos nälkä yllättää. Itselläni Vhh-ruokavaliossa usein käy niin, että ensin ei pitkään aikaan ole ollenkaan nälkä, mutta sitten se yllättää ja onkin ihan hirveä nälkä.

Kommentit