Helppo ja herkullinen vähähiilihydraattinen juustokakku

Halusin tehdä juhannukseksi herkullisen kakun, joka sopisi vähähiilihydraattiseen ruokavaliooni. Lisäksi halusin helpon reseptin. Päädyin tekemään pohjattoman juustokakun, joka osoittautui erinomaiseksi vaihtoehdoksi – jopa perheenjäsenet, jotka noudattavat normaalia ruokavaliota, pitivät siitä. Kakku koostui periaatteessa vain kolmesta raaka-aineesta, ja sen valmistus oli todella nopeaa. Tämä kakkuresepti tulee varmasti käyttöön meillä toistekin. 

 Pohjaton vähähiilihydraattinen suklaajuustokakku

4 dl kuohukermaa

1 prk mascarponejuustoa

100 g tummaa appelsiinisuklaata (n. 70%)

(tarvittaessa lisämakeuttajaa, itse vähän laitoin)


  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi
  3. Lisää vaahtoon mascarpone
  4. Sulata suklaa 
  5. Lisää suklaa vaahtoseokseen
  6. Kaada massa irtopohjavuokaan ja tasoittele pintaa mahdollisimman tasaiseksi.
  7. Kakku jähmettyy hetkessä, joten toimissa kannattaa olla ripeä
  8. Anna kakun levätä jääkaapissa muutaman tunnin ja irrota irtopohjavuoka
  9. Siirrä leivinpapereineen tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla. Minulla oli käytössäni jotain kuivattuja appelsiinipaloja, joissa kyllä oli vähäsen sokeria, mutta juhlissa ei tarvitse mielestäni olla ihan niin tarkka. Kakkua voi vielä ennen koristelua yrittää varovaisesti tasata, jos haluaa
Koko kakun makrot: rasvaa 211 g, proteiinia 18 g, hiilihydraattia 65 g


Kommentit