Paras kinkkupiirakka tai -pizza vähillä hiilihydraateilla

Paras kinkkupiirakka tai -pizza vähillä hiilihydraateilla syntyi liki vahingossa tänään lounasruokaa jääkaapin antimista miettiessä. Tämä taitaa jo maultaan hakata Suomen suosituin VHH/LCHF kinkkupiirakka -ohjeella syntyvän herkkupiirakan. 

Tämän Paras kinkkupiirakka tai -pizza -reseptin makrot laskin nyt tarkasti ja laitan tuohon ohjeeseen myös tarkasti nuo tuotteet, mitä käytin. Mitään mainosyhteistyötä minulla ei ole, vaan nuo tuotteet sattumalta löytyivät keittiön kaappien kätköistä, joten käytä omavalintaisia tuotteita.

Tämä piirakka/pizza on niin maukasta, että sitä voisi hyvillä mielin tarjota vaikka kahvipöytäherkkuna kaikille, mutta yksi kosmeettinen puoli tuossa on. Piirakka on melko lötköä, joten se ei oikein asetu kauniisti lautaselle.

Vielä pakko hehkuttaa ilman mitään mainosyhteistyötä, että löydettiin Pirkkalan K-Citymarketista aivan älyttömän ihanan makuista maustamatonta luomujogurttia eli Heikkilän luomujukurttia. Vitsit se oli hyvää! Harmi, että omasta Cittarista sitä ei taida löytyä. 


Paras kinkkupiirakka  tai -pizza ja vähillä hiilihydraateilla

Annokset 4 tai 8 riippuen, kuinka nälkäisiä syöjiä on lähistöllä

Pohja

(tämä pohja on samalla ehkä heittämällä paras vähähiilihydraattinen pizzapohjakin). 

2 munaa

2 dl turkkilaista jogurttia* 

1 dl mantelijauhoa (Foodin luomu)

2 rkl  psylliumia (Finax)

1,5 tl leivinjauhetta (Xtra)

1 tl suolaa

*) Itse käytin nyt tuota Heikkilän luomujukurttia. Makrot on laskettu laskurista löytyneen maustamattoman jogurtin mukaan. Turkin jugulla hiilihydraattimäärä on laskettua pienempi.

Täytteet


80 g Pirkka tuorejuusto aurinkokuivattu tomaatti
170 g Atria palvirouhe
30 g (n. 2 rkl) Felix ketsuppi makeuttamaton
150 g Pirkka kermajuustoa raastettuna *
50g eli puolikas punasipulia

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen
  2. Vispaa munat ja jogurtti keskenään
  3. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään
  4. Yhdistä kaikki taikinaksi
  5. Leivinpaperoi ja voitele uunipelti ja lusikoi taikina tasaisesti pellille. 
  6. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  7. Levitä esipaistetulle pohjalle tuorejuusto (voi olla, että ohjeen mainittu määrä on liian nafti, joten jos hiilarit sallivat, levitä tuorejuustoa mukavan paksulti)
  8. Turauta ja levitä tasaisesti myös ketsuppi
  9. Kuori punasipuli ja pilko se renkaiksi
  10. Ripottele palvirouhe ja kermajuustosta raastamasi juusto

*)Tähän käy tietenkin valmiit juustoraasteet tai muu mieleinen juusto, mutta näin inflaation aikana ja ruokien hinnan noustua ja muutoinkin suosimme isoja kilon juustoja, joista raastamme itse juuston.


Makrot

Pohjan makrot yhteensä rasvaa 28 g, proteiinit 26 g, hiilihydraatit 14 g, kcal 460

Täytteen makrot yhteensä rasvaa 69 g, proteiinit 65 g, hiilihydraatit 14 g, kcal 933

Yhden palan makrot, kun nälkäisiä syöjiä ja annoksia 4: rasvaa 24 g, proteiinit 23 g, hiilihydraatit 7 g, kcal 363

Yhden palan makrot, kun vähemmän nälkäisiä syöjiä ja annoksia 8: rasvaa 12 g, proteiinit 11,5 g, hiilihydraatit 3,5 g, kcal 181



Kommentit