Mehevät jauhelihapihvit ja huikean hyvä ketosämpylä

Oletko koskaan haaveillut mehevistä jauhelihapihveistä ja ihanista ketosämpylöistä, jotka sopivat täydellisesti vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle? Hyvät uutiset: se on täysin mahdollista! Tässä reseptissä yhdistyvät herkullisuus ja terveellisyys, joten voit herkutella ilman huonoa omatuntoa. Kannattaa siis kokeilla molempia joko yhdessä tai erikseen. Molemmat näistä ohjeista on helppo ja nopea toteuttaa. Ketosämpylät ovat oivallisia myös leivän nälkään ja ovat hyvä vastaus siihen kysymykseen: Mitä vähähiilihydraattista retkievästä ottaisin mukaan? Kokeilin myös lämmittää hampurilaisen mikrossa seuraavana päivänä ja totesin, että liki yhtä hyvää oli hamppari mikronkin kautta.
Voit herkutella ja nauttia ruoasta samalla kun pidät kiinni vähähiilihydraattisista tavoitteistasi.

Nämä reseptin jauhelihapihvit ovat taatusti meheviä. Air fryer -tekniikan avulla pihvit kypsentyvät ilman ylimääräistä rasvaa (ketossa tokikaan ei rasvaa pelätä), mutta säilyttävät silti mehevyytensä. Jauhelihasta muotoillut pihvit saavat ihanan rapean pinnan ja pysyvät sisältä maukkaina ja mehukkaina. Jokainen haukkaus on täynnä makua. 

Tämän ohjeen olen testannut Emerio Smart Fryer 4,5 litraisella ja se on testattu myös Philipsin  XXL  air fryerillä, joten sen pitäisi olla melko toimiva laitteella kuin laitteella.

Air fryer resepti mehevät jauhelihapihvit (4 kpl)

400 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna myllystä
muita mausteita (itse lisäsin vielä pikkuisen Herbamarea ja paprikaa)


 1. Jaa jauheliha neljään yhtä isoon osaa
 2. Muotoile jauheliha pihveiksi air fryerin pohjalle
 3. Mausta pihvit suolalla ja pippurirouheella sekä muilla valitsemallasi mausteilla. Pelkkä suola/pippuri -yhdistelmäkin on ihan hyvä.
 4. Pihveissä tärkein asia on oikeanlainen paistaminen. Paista ensin pihvejä 180 asteessa 6 minuuttia. Käännä pihvit ja paista toiset 6 minuuttia. Sen jälkeen paista pihvejä vielä kummaltakin puolelta minuutin verran 200 asteessa.
Nämä pihvit olivat lähes yhtä hyviä kuin erinomaisesti hiiligrillillä onnistuneet jauhelihapihvit. Ainoa ero on näissä on, että näistä puuttuu herkullinen savun maku, mikä tulee, kun pihvejä paistetaan epäsuoralla lämmöllä grillissä.

Huikean hyvät ketosämpylät 4 kpl


Pyöritä sämpylöiksi kostein käsin. Leivoin sämpylät keittiömme pikku-uunilla ja siksi tuo pellillinen täyttyi jo neljästä sämpylästä.

Ketosämpylät tarjoavat täydellisen kumppanin jauhelihapihveille hampurilaisessa. Ne ovat valmistettu vähähiilihydraattisista aineksista, kuten mantelijauhoista ja psylliumista, jotka sopivat ketogeeniseen ruokavalioon. Näistä herkullisista sämpylöistä tulee pehmeitä, ja ne täydentävät hyvin jauhelihapihvien makumaailmaa. Mielestäni nämä sämpylät eivät maistuneet niin kovin edes mantelijauholle, eivätkä olleet sillä tavalla "raskaan makuisia", kuin monet ketoleivät ovat.  Lämmin suosittelu näille! Aineksetkin löytyvät helposti kaupasta. Suluissa olen maininnut tuotemerkit, joita omasta kaapistani sattui löytymään, ja joiden mukaan olen laskenut tuonne loppuun myös sämpylöiden makrot. 

2 munaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)

2 dl (= 100 g) mantelijauhoa (Foodin)

2 rkl (= 20 g) psyllium (Finax)

2 tl (= 10 g) leivinjauhetta (Xtra)

Pikkuisen olivat ottaneet uunissa kiinni toisiinsa. Eli kohoavat vielä uunissa hyvin.

Valmistusohje

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
 2. Sekoita munat ja tuorejuusto vispilällä sekaisin huolellisesti
 3. Sekoita kuivat aineet erikseen
 4. Lisää kuivat aineet muna-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi
 5. Anna taikinan levät so. kohota 15 minuuttia
 6. Pyöritä leivinpaperille kostein käsin neljä sämpylää (kosteat kädet tekevät sämpylöistä tasaisen näköisiä).
 7. Halutessasi voit koristella sämpylät siemenillä
 8. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Yhden sämpylän makrot: rasva 23 g, proteiini 11 g, hiilihydraatit 3 g ja energia 271 kcal

Kommentit