Ketoroonilaatikko on maittava arkiruoka

 


Makaroonilaatikkoa ketogeenisessä ruokavaliossa? No melkein. Vähähiilihydraattisesta makaronilaatikosta aka ketoroonilaatikosta on netissä monia eri variaatioita, mutta jokaiselle niistä ominaista on se, että ne ovat helppoja valmistaa. Ketoroonilaatikko onkin niin maittava arkiruoka, että se maistuu varmasti myös ei-karpeille ruokailijoille. Tämän postauksen ketoronilaatikkoversio on ehkä vieläkin helpompi kuin monet verrokkinsa ja se valmistetaan airfryerissä (voi toki valmistaa myös tavallisessa uunissa). 

Minun airfryerini on mallia 4,5-litrainen Emerio, johon olen hankkinut marketista sopivan kokoisen edullisen, pyöreän, halkaisijaltaan max 23 cm,  lasivuoan. Siinä tehtynä ketoroonilaatikko valmistuu airfryerillä suit sait sukkelaan.

Ketoroonilaatikon voi tarjoilla raikkaan salaatin ja ketsupin (sokeriton) kanssa, kuten perinteisen makaronilaatikonkin. Sitten eikun syömään!

Ketoroonilaatikko airfryerillä

Raaka-aineet vähähiilihydraattiseen karpin "makaronilaatikkoon"

500g jauhelihaa (itselläni oli sika-nautaa 23% rasvaa)

2 pss Pirkka pakastekukkakaalia eli noin 900g kukkakaalia

1 sipuli pilkottuna (itse käytin tällä kertaa valmiiksi paahdettuja)

1 prk ranskankermaa

3 kananmunaa

1/2 prk Koskenlaskija Cheddar dippiä

Juustoraastetta oman maun mukaan

suolaa ja pippuria (minulla Kolmepippuria seosta, johon olen nykyisin aivan hullaantunut)


  1. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli tai jos käytät paahdettuja sipuleita, lisää vasta, kun jauheliha on paistunut. Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla ja pippurilla
  2. Kaada jauhelihan sekaan kukkakaalit ja jatka paistamista. Pilko samalla lastalla kukkakaaleja pienemmiksi, noin mansikan kokoisiksi paloiksi.
  3. Voitele uunivuoka ja kaada seos sinne.
  4. Vatkaa munat, ranskankerma ja Koskenlaskija Cheddar joukkoon.
  5. Ripottele pinnalle juustoa.
  6. Paista airfryerissä 185 asteessa noin 20 minuuttia tai jos paistat uunissa, niin 180-200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Kommentit