Ketovohvelit aamiaispöydän ja kahvipöydän herkullinen tarjottava

Yksi useimmin kysytty kysymys kaikilla vähähiilihydraattiseen tai ketogeeniseen ruokavalioon liittyvillä sivustoilla/ryhmissä on, että mitä ihmettä keksin aamiaiseksi. Jos aamusi on kiireetön ja muna-aamiainen ei houkuttele, niin tässä yksi vinkki: tee ketovohveleita!

Minulla on ollut jo jonkin aikaa tuo Lidlistä ostettu amerikkalainen vohvelirauta, joka on jäänyt meidän perheessä aika vähäiselle käytölle. Tänään päätin kokeilla, ketovohveleita, joita tällä ohjeella tulee noin 10 kappaletta eli viisi raudallista.

Yhden vohvelin makrot: 0,9g HH, 11,3 g P, 6,9 g R

Ketovohvelit 
(n. 10 kpl)

500 g raejuustoa 2% rasvaa
6 munaa 
2 rkl voita sulatettuna
3,5 rkl psylliumia 
1,5 tl leivinjauhetta 
2 rkl kermaa
Maun mukaan makeutusta 
vaniljaesanssia (jos haluaa)
(itse käytin makeutukseen ja maustamiseen hiilarittomia toffeemakutippoja)

Laita 1 rkl paksua vohvelitaikinaa per vohveli. Taikina turpoaa, joten älä siis laita sitä liikaa, kuten minä tässä kuvassa, että et joudu siivoamaan kuten minä ;-) 

Ketokeeninen ruokavalio ei ole este hylätä vohvelirauta.

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi sauvasekoittimella. Anna turvota n. 5 minuuttia. Voitele vohvelirauta ja aseta raudan keskelle noin ruokalusikallinen paksuhkoa taikinaa. Paista vohveleita raudalla noin 3 minuuttia. Syö sellaisenaan, suolaisena herkkuna (jos et ole laittanut taikinaan makeutusta) tai kahvipöydän komistuksena.
Ketovohvelit näyttävät persoonallisilta, mutta ovat hyviä, NAM!

Tarjoile keto/karppi/vhh-vohvelit smetanan tai kermavaahdon kera sekä muutaman marjan kera. 

Tarjoiluehdotus:

Makeutuksella ja vaniljalla maustettua smetanaa ja marjoja. Minä laitoin omaani hiilarittomia vaniljamakutippoja (joka on näistä makutipoista minun lempparini).

VINKKI kahvipöytään:
Aina joskus tulee mieleen, että mitä sitä ketokarppina voi tarjota kahvipöydässä. No vaikkapa trendikästä vohvelikakkua! Se on hieno ja näyttävä sekä herkullinen tarjottava. Vohveleita, marjoja ja kermavaahtoa/maustettua smetanaa vain kerroksittain. 

Kommentit