Laskiaisherkuksi karppipannaria

Kohta on taas se aika vuodesta, kun monet haikailevat laskiaispullan perään. Pullat ja vhh eivät välttämättä ole oikein hyvä yhdistelmä, sillä vhh-pullat lienevät maultaan melko kaukana normaalin vehnäpullan mausta. Mutta onneksi meillä on jäljellä vielä perinteinen laskiaisherkku, nimittäin pannari. Ketogeenisellä eli vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ei tietenkään pannaria tehdä vehnäjauhoista, vaan aivan muusta eli munista, raejuustosta ja psylliumista. Maku on silti - uskokaa tai älkää - lähes sama kuin tavallisessa pannukakussa.


Karppipannari maistuu herkulliselle kermavaahdon ja marjojen kanssa. Meillä pannaria söi hyvällä ruokahalulla myös ei-karppi teini, että todettava se on. Tämä on namia! 


Karppipannukakku (raejuustopannari)


500 g raejuustoa
6 munaa 
2 rkl voita sulatettuna
3,5 rkl psylliumia 
1,5 tl leivinjauhetta 
loraus vaniljaesanssia (ei välttämätöntä)
Maun mukaan makeutusta (itse en laittanut)
 
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi joko sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Anna turvota n. 5 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla, vähän alle 225 asteessa, n. 15-20 min kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vaikka on karppi voi tästäkin lähtien ottaa kropsua evähäksi ;-)


Kommentit