Tänä jouluna päätimme, että joulu vedetään nyt kerrankin mahdollisimman karpisti. Sen vuoksi monia jouluherkkuja piti päivittää vhh:lle sopiviksi.
Niinpä päivityksen alle joutui myös joka joulu meidän kahvipöytäämme kuuluva piparinmakuinen maustekakkukin. Vähähiilihydraattinen maustekakku on minun mielestäni maultaan yhtä herkullinen kuin vehnäjauhoonkin tehty kakku. Kuten maustekakut yleensäkin, niin tämänkin maku vain paranee päivä päivältä.
Niinpä päivityksen alle joutui myös joka joulu meidän kahvipöytäämme kuuluva piparinmakuinen maustekakkukin. Vähähiilihydraattinen maustekakku on minun mielestäni maultaan yhtä herkullinen kuin vehnäjauhoonkin tehty kakku. Kuten maustekakut yleensäkin, niin tämänkin maku vain paranee päivä päivältä.
![]() |
Vähähiilihydraattinen maustekakku on yhtä helppo tehdä, kuin tavallinenkin. |
Vähähiilihydraattinen maustekakku
Tätä leipoessa keittiöön tulvahtaa ihana piparin tuoksu. Kakkua varten tarvitaan:
4 kpl kananmunia
vajaa 1,25 dl karppisokeria
2-3 tippaa vaniljan makuisia steviaa (tai pelkästään 1,25 dl karppisokeria, jos et tippoja halua käyttää)
1,5 dl kuohukermaa
150 g voita, sulatettuna
1,5 tl ruokasoodaa
3 tl piparkakkumaustetta (tai 1,5 tl kanelia, 1 tl kardemummaa ja 0,5 tl inkiväärijauhetta)
2 dl kookosjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi noin kymmenen minuutin ajan, että kakusta tulee korkea ja kuohkea.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoitellen taikinaan vuorotellen kerman ja voisulan kanssa.
- Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota vuoka mantelijauhoilla.
- Nostele taikinaa vuokaan ja tasoita pinta lastalla/lusikalla.
- Paista 175 C noin 30-40 minuuttia uunin alatasolla. Kypsyyttä voi kokeilla vaikka tulitikulla.
(Alkuperäinen kakun ohje on Team LCHF Suomen Facebook -sivuilta)
Kommentit
Lähetä kommentti