Suomen suosituin VHH/LCHF kinkkupiirakka

Mitä tulee, kun yhdistää suussasulavan vähähiilihydraattisen juustopiirakan pohjan ja Suomen suosituimman kinkkupiirakan ainekset. No tietenkin Suomen suosituin VHH/LCHF kinkkupiirakka. Pohjasta kiitokset siis menee erään karppiryhmän nimimerkille sazsu ja täyteistä Suomen suosituimman kinkkupiirakan kehittäjälle Jonna Iltaselle.

Tämä piirakka on sitten niin hyvää, että se on varma hitti illanistujaisissa ja vaikka missä juhlissa. Tätä syövät nekin, jotka eivät karppaa. Reseptin raaka-aineet löytyvät Prismasta tai muusta isosta marketista. Mutta nyt siihen ohjeeseen.


Suomen suosituin vähähiilihydraattinen kinkkupiirakka

Valmista ensin kinkkupiirakan täyte. Siihen tarvitset:

350 g kinkkua   
1    paprika   
1    purjosipuli   
1 prk  ranskankermaa   
2 dl    kuohukermaa  
2    munaa   
½ tl suolaa   
3 tl    pippurisekoitusta   
4 dl    juustoraastetta

öljyä/voita paistamiseen


Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprikat. Hienonna halkaistu purjo. Hauduta kasviksia öljyssä tai voissa pehmeiksi ja lisää kinkku. Tee sitten pohja.

Pistele pohja haarukalla ennen paistoa.

Pohja:
100g mantelijauhetta eli noin 2 dl
30g perunakuitua eli noin desin verran
75g voita
50g juustoraastetta
1 keltuainen


Nypi jauhot, juustoraaste ja voi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla taikinaan reikiä. Esipaista pohjaa 10 min 200 asteessa.

Lopuksi sekoita kerma ja munat ja mausteet.  Kaada kasvis-kinkkutäyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakkaa vielä noin  n. 35–40 min. 200 asteessa.

Piirakan makrot yhteensä: rasvaa 276 g, proteiinia 174 g, hiilihydraattia 32g ja energiaa 3357 g.  Jos piirakan jakaa vaikkapa 8 syöjälle, niin yksi pala pitää sisällään 4 grammaa hiilaria.

EDIT: 23.5.2023: Psst.. käy siis kurkkaamassa myös Paras kinkkupiirakka tai -pizza vähillä hiilihydraateilla -resepti täältä.


EDIT 28.2.2021: Eräs lukija lähetti relevantin kommentin reseptiin liittyen, joten korjasin hiukan reseptiä. Alkuperäisestä ohjetekstistä jäi epäselväksi munien ja kermojen sekä juustoraasteen "kohtalo".



 





Kommentit

  1. Suurkiitokset, aivan huippu ohje!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta ! Ajattelin täyttää piirakan lohella.

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyvää myös lohitäytteellä. Nam, nam.

    VastaaPoista
  4. Kokeilen Suppilovahveroita!!! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suppilovahverot sopivat varmasti mahtavasti tähän :-)

      Poista
  5. Hyvä ohje. Olen tehnyt jo monesti. Nytkin on uunissa paistumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Itsekin tykkään tästä piirakasta kovasti :-)

      Poista
  6. Minne laitan munat ja kermat?
    Puuttuuko täytteenteko-ohjeesta lause:
    ”sekoita loput aineet kinkku-kasvispaistokseen”?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos huomiostasi. Päivitin ohjetta :-)

      Poista
  7. Pohjan ainekset saa kyllä kertoa kahdella jos aikoo normi piirakkavuualla tehdä. Tuo annettu määrä riittää lähinnä sotkemaan vuuan, ei siitä pohjaa saa.

    VastaaPoista
  8. Hyvä ja rapea pohja.

    VastaaPoista
  9. Onko joku laskenut makrot eli hiilarit, protskut, rasvat yms grammoina, jotka helpottais ketoilevaa? Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstiin on nyt lisätty karkea arvio makroista.

      Poista
  10. Tänään laskin tarkasti makrot laskurilla. Makrot löytyvät ohjeesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti