Kondensoitu maito ilman sokeria

Sokeriton kondensoitu maito syntyi  tarpeesta tehdä oikein hyvää jäätelöä vähähiilihydraattisesti. Juhannukseksi tuli ostettua ihan liian suuret satsit kermaa ja jäätelöönhän nämä lähellä päiväystä oleva kermat sopivat hyvin. Tässäkin blogissa olen aiemmin tehnyt jäätelöä ja etsinyt hyvää reseptiä. Kondensoidulla maidolla pääsin nyt niin lähellä oikean makuista jäätelöä kuin vain karppi voi (tai oikeastaan tämä on parempaa, kun se tehtiin kermaan).

Karpille sopivan kondensoidun maidon tekeminen oli helppoa ja kirjoitankin ohjeen tähän ylös. Ensimmäinen erä tosin meni hökkelöksi, kun ukkonen pisti maidonkeitokseni sekaisin.

Maitoa keitetään hiljalleen ilman kantta.

Sokeriton kondensoitu maito


5 dl täysmaito
6 tl karppisokeria
Mittaa kattilaan maito ja karppisokeri. Kiehautetaan ja sitten annetaan kiehua hiljalleen noin 40-45 minuuttia hämmentäen maitoseosta noin 5 minuutin välein. Kun seos paksua, on se valmista.

Säilytä jääkaapissa ja käytä esim. jäätelön valmistuksessa.
 

Kommentit

 1. Heippa! :) Löysin tämän nyt jo muutaman vuoden takaisen postauksen googlettamalla tietoa kondensoidusta maidosta. Kätevänoloinen tuote, eritoten juurikin jäätelön valmistuksessa, mutta minuakin kiinnostaisi tuote sellaisena versiona, jossa sokeria ei olisi ollenkaan tai vain hyvin vähän. Miltei 400g painoisesta tuotteesta kun YLI PUOLET on normisti sokeria, siis tavanomaisen kondensoidun maidon ollessa kyseessä. :O Hyväähän siitä tuli, jäätelöstä jonka siitä valmistin, mutta silti hirvittää se sokeripitoisuus.

  Kysynkin nyt, että mikäli maidon valmistaa itse, voisi siitä kaiketi jättää pois tuon karppisokerin? Eli se lienee mukana vain tuomassa kaivattua makeutta, ilman sen kummempaa teknistä ominaisuutta? :) Tai mikäli haluaisi, niin voisikohan tilalla käyttää hiukan vaikkapa hunajaa?

  - Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itteäkin kyl kiinnostais miten tuon karppisokerin pois jättäminen. Onko tämä rakenteeltaan samanlaista, kun normi sokeriin keitetty kondensoitumaito?

   Poista
  2. Kyllähän se kokoon keittyy ilman sokeriakin, lisää sitten jotain makeutusainetta maun mukaan.

   Poista

Lähetä kommentti