Karppisubi eli täytetty karppileipä

Karppisubi eli täytetty karppileipä, vähähiilihydraattinen

(vähintään kahdelle ja useammalle pienempään nälkään)


Täytety karppileipä eli karppisubi on herkkua vaikka koska!

Tänään olimme kuuntelemassa mieheni kanssa upeaa nuorten virtuoosien kontrabassokonserttia.  Ilta oli jo venähtänyt  pitkälle ysiin, kun vasta ryhdyin tekemään meille iltaruokaa.  Löysin kerran tämän ohjeen Karppikissan blogista, mutta kirjoitampa sen vielä tännekin. Täytteenä tänä iltana meillä oli suikaloitua paprikaa, kurkkua, tonnikalaa, punasipulia, Herkkumaan kurkkukuutioita, tomaattia ja Kruunu Majoneesia. Suunnitelmissa oli vielä laittaa ruukkusalaattia väliin, mutta se nyt sitten konsertin tunnelmoissa jäi laittamatta.

Täytteitä jos laittaa maltillisemmin, olisi tuo subi mennyt varmaan paremmin rullalle.


Tässä vielä ohjeet vähähiilihydraattiseen täyttettyyn leipään siis leipätaikinaan, jossa hiilaria on puhdas 0.

3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl pellavansiemeniä

Uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita leipätaikinan muut ainekset keltuaisten joukkoon. Lisää keltuaisseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 8-10min.

Ota leipälevy uunista ja lätkäise sen päälle uusileivinpaperi. Käännä koko systeemi ja irrota leipä uunissa olleesta leivinpaperista. Lisää levylle haluamasi täytteet, rullaa, leikkaa rulla kahtia. Nauti :-)






Kommentit

  1. Tuli muuten ihan täydellistä heti ekalla yrittämällä :) Olen ihan sikainnoissani tästä kun on ollut tosi vaikeaa keksiä kylmänä syötäviä ja täyttäviä lounaita ilman viljoja. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että subit onnistuivat hyvin. Itsekin tykkään näistä paljon :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti