Helppo majoneesi ja sen variaatiot sauvasekoittimella

Itsetehty currymajoneesi kruuna monet ruoat.
Majoneesin tekeminen on aina aiemmin kuulostanut minusta aivan liian vaikealta: "Lisää öljyä ohuena nauhana, varo juoksettumista"-ohjeineen.  Joskus aiemminkin olen toki tehnyt majoneesia mutta se osoittautui ihan katastrofiksi, joten päädyin pitäytymään kaupan Kruunumajoneesissa.  Olen kuitenkin huomannut, että majoneesi auttaa itseäni laihtumaan, koska aina majoneesipäivien jälkeen vaakani on näyttänyt iloisempia lukemia. Näin ollen, jos aikoo lisätä majoneesin kulutusta, kannattaisi se tehdä itse. Onneksi olen mukana Facebookin kotiruokaryhmässä, joka ei ole varsinaisesti lainkaan mikään karppausryhmä, ja siellä joku kertoi, miten majoneesin saa tehtyä helposti sauvasekoittimella.

Helppo majoneesi sauvasekoittimella

2 kananmunaa
reilu 4 dl öljyä
1 tl dijon-sinappia
n. 1 rkl sitruunamehua
pieni loraus viinietikkaa *ei pakollinen
hyppysellinen valko- tai mustapippuria
ripaus suolaa

Riko munat kapeahkon kannun pohjalle. Lisää niiden päälle sinappia, suolaa, pippuria ja sitruunamehu. Kaada öljy varovasti kerrokseksi munien päälle.

Työnnä sauvasekoitin varovasti astian pohjalle munakerrokseen. Käynnistä sekotin ja anna pyöriä hetken aikaa munakerroksessa. Nosta pikkuhiljaa sauvasekoitinta ylöspäin ja kun olet pinnalla, on majoneesi valmis.

Itselläni ei ole koskaan vielä tämä epäonnistunut. Minulla on munat huoneenlämmössä, öljy on yleensä jääkaapissa, mutta alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan, että kaikkien aineiden tulisi onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi oltava huoneenlämpöisiä.

Currymajoneesi

Lisää perusmajoneesiohjeen mausteiden lisäksi currya haluamasi määrä. Itse lisään melko paljon - olisikohan peräti 1 tl. Tämän lisäksi lisää halutessasi noin 1 tl verran karppisokeria tms. makeuttajaa.

Sitruunamajoneesi

Lisää perusmajoneesiohjeen mausteiden lisäksi kokonaisen sitruunan mehu.


Aioli eli valkosipulimajoneesi


Lisää perusmajoneesiohjeen mausteiden lisäksi 1-2 valkosipulinkynttä


Alla vielä erään tubettajan havainnollistava video majoneesin tekemisestä sauvasekoittimella.


Kommentit

Lähetä kommentti