Laihdu yhdeksän kiloa 30 päivässä

Laihdu yhdeksän kiloa 30 päivässä. Näin lupaa Tim Ferrissin kehittelemä “9 kiloa 30 päivässä ilman liikuntaa” -dieetti, josta alunperin luin Kutri.netistä. En ihan purematta niele dieetin laihtumisväittämää, koska yhdeksän kilon karistaminen peruskarppaamisellakin on varmasti monen kuukauden projekti (ellei laihduttaja sitten satu olemaan Suurin pudottaja-ohjelman laihduttajien kokoinen, jolloin tuon yhdeksän kiloa tiputtivat jo yhdessä viikossa - tosin ankaran liikunnan avittamina). Kuitenkin kun dieetissä sitoutuu vain 30 päivään, niin miksipä sitä ei voisi kokeillakin?

Aloin kokeilemaan tätä dieettiä maanantaina 5.5. Nyt olen siis dieetin puolivälissä. Olen karistanut kahdessa viikossa 1,2 kg. Näyttää siis tosiaan siltä, että mitään yhdeksää kiloa en ole tässä laihtumassa, mutta enpä tosiaan ole lihomassakaan. Dieettiä on erittäin helppo noudattaa, kun ei tarvitse laskea mitään. Riittää kun lautaselle ei laita ns. kiellettyjä ruoka-aineita.

Dieetin ensimmäinen sääntö on välttää kaikista VHH-ruokagenreistä tuttuja "pahiksia" eli höttöhiilareita (leipä, riisi, murot, perunat, pasta ja sokeri kaikissa muodoissaan)

Jotta dieettiä olisi tosi helppoa noudattaa (huom! nyt on kyse neljän viikon jaksosta ei ns. elämäntavasta) syö muutamia samoja ruokia aina uudestaan. Tällöin ei tarvitse miettiä ruoanlaittamista ja arki helpottuu huomattavasti. Itse olen syönyt aina joko höyrytettyjä/paistettuja/keitettyjä kasviksia tai salaatin yhdistettynä johonkin lihaan. Simppeliä ja hyvää. Dieetissä sallittuja ovat siis kananmunat (Ferris suosittelee lähinnä niitä kananmunan valkuaisia, mutta itse kyllä syön koko munan), kaikki liha, palkokasvit (linssit ja pavut) ja kasvikset.

Älä juo kaloreita, joita juomiin on piilotettu, mutta muista juoda paljon vettä! Veden lisäksi voi juoda makeuttamatonta jääteetä, makeutusaineella makeutettuja limuja, mustaa kahvia. Seuraava asia voikin sitten jo VHH-piireissä yllättää, nimittäin kiellettyjen listalla on myös maito (ja itse olen tulkinnut tämän myös niin, että kaikki maitotuotteet). Tämä maitotuotteiden poisjättäminen on muuten ollut itselleni se silmiä avaava juttu. Yleensä kun olen karpannut, olen alkanut läträämään oikein kunnolla partaäijällä, rahkalla ja kermalla. Tämä on jotenkin saanut aikaan enemmän syömistä ja ainakin tehnyt sitten sellaista laihdutuksen jumittumista. Seuraavaa Ferrissin neuvoa en sitten allekirjoitakaan ihan varauksetta. Hän nimittäin suurena punaviinin ystävänä suosittelee, että viiniä voi juoda päivittäin ruoan kanssa lasillisen eikä se kuulemma vaikuta laihtumiseen kuin positiivisesti.

Dieetin jännittävin juttu tulee nyt sitten tässä: pidä yksi, mutta vain yksi, vapaapäivä dieetistä joka viikko! Vapaapäivänä voit sitten syödä niin överisti kuin huvittaa. Minä olen syönyt lauantaina puolikkaan suklaalevyn, karkkia, jogurttia, leipää, pizzaa ja eile söin täytekakkuakin .Näinä vapaapäivinä tulet ravistelleeksi elimistöäsi oikein kunnolla ja huomaamaan sen eron, mikä hiilarihuuruisesta elämästä tulee olotilaasi. Vapaapäivän jälkeen jo oikein kaipaat takaisin ruotuun ;-)

Tässä vielä tiivistetysti kaikki:


  1. vältä höttöhiilareita
  2. syö muutamia samoja ruokia aina uudestaan. Sallittuja ovat kaikki kasvikset ja lihat
  3. älä juo kaloreita, mutta juo muutoin paljon. Vältä mehuja ja maitoa
  4. pidä kerran viikossa vapaapäivä ja syö surutta ja hyvällä omallatunnolla kaikkea mitä mielesi tekee
  5. Lue Tim Ferrissin juttu hänen dieetistään täältä

Kommentit