Karppiwrapit jauhelihatäytteellä

Huh, huh kun on kuuma. Ei pitäisi valittaa yhtään, mutta kyllä tämä liki 30 asteen helle käy päälle kovasti!

Blogi on elänyt hiljaiseloa, mutta kiva että täällä on silti jotkut käyneet statistiikan mukaan piipahtamassa. Hiljaisuudesta huolimatta vähähiilihydraattisesta elämäntavasta on tulossa ihan oikeasti minulle ja miehelleni elämäntapa. Kuukauden verran olemme vetäneet melko  tiukkaa ketokarppia. Hyvää ketoosia ovat katkaisseet satunnaiset jäätelöaltaalla pyrähtelyt, mutta silti minullakin on nyt tippunut paino lähes kilon viikkovauhdilla. Vielä pitäisi sinnitellä sellaiset neljä kiloa pois...ja sitten opetella ylläpitoa.

Lainasin kirjastosta Uusi Atkins, Uusi Sinä -kirjan. Kirja oli innostava pläjäys ja huomasin monta seikkaa, jotka ovat ainakin meidän karppaamisessamme olleet hiukan väärin. Niitä hiilihydraatteja kun oikeasti voi olla niin monessa paikassa piilossa, että sitä voi vain LUULLA syövänsä vähähiilihydraattisesti, mutta todellisuudessa onkin hyväkarpannut eli ollut ylläpitovaiheessa, ja siksi paino on jämähtänyt "hienosti" paikoilleen. Uusi Atkins, Uusi Sinä-kirjassa opetetaan nyt sitten todella seikkaperäisesti vähähiilihydraattisella ruokavaliolla laihduttaminen. Tämän kirjan neuvoilla pitäisi jokaisen löytää itselleen sopiva ja laihduttava hiilihydraattitaso ja onnistua omassa projektissaan. Itselläni huomasin tason löytyvän melko alhaalta ja kirjan neuvojen mukaan minulta on lähtenyt painoa lähes kilon viikkovauhdilla! Tosin nyt lomalla on tullut sorruttua herkullisiin jäätelöihin ja näin rikottua hyvä ketoositila, mutta silti näillä hairahduksilla ei ole ollut draamaattista vaikutusta. Enää olisi noin viitisen kiloa pudotettavana. Kirjaa täydentämään löysin kirppikseltä itsensä Robert Atkinsin kirjoittaman Tri Atkinsin Uusin painonpudotusohjelma -kirjan. Kirjasta löytyy lähes samat asiat kuin uusimmassakin teoksessa, mutta uudessa on runsaasti päivitettyä tietoa ja valotetaan tutkimustuloksia, joita Atkinsin ruokavaliosta ja muista vähähiilihydraattisista dieeteistä on tehty. Molemmat kirjat haluavat painottaa, että rasva ei lihota ja  että vähähiilihydraattinen ruokavalio ei ole proteiiniruokavalio, vaan siinä syödään paljon kasviksia!


Miehellä painonpudotus on ollut rajumpaa, sillä hän on ottanut ohjelmaansa kävelyn. Minunkin pitäisi kyllä ryhtyä lenkkeilemään.Pitäisi vain ostaa hyvät, mutta edulliset lenkkarit :-)


Karppiwrapit eli vähähiilihydraattiset suolaiset letut jauhelihatäytteelläSuolainen lettu käy vaikkapa karpin pizzan pohjaksikin.
Tänään halusimme syödä  hellepäivän kunniaksi jotain hyvää, nopeaa ja  helppoa lomaruokaa ja wrapit kuullostavat tähän tarkoitukseen sopivimmalta.

Lettutaikina (noin 6 annosta)

1,5 dl soijajauhoja
3 kananmunaa
1,5 dl vettä
1/4 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita aineet monitoimikoneessa tai vatkaimella. Kuumenna pieni, halkaisijaltaan noin 20 cm pannu ja lorauta siihen öljytilkka. Kaada pannulle noin 3 rkl taikinaa ja paista kunnes pinta alkaa kuplia. Käännä lettu ja pinoa valmiit herkut lautaselle.

Jauhelihatäyte

400g sika-nautajauhelihaa tms.
pari tippaa makeutusainetta tai ripaus makeutusjauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 rkl balsamicokastiketta
1/4 tl valkopippuria
suolaa
ripaus cayannepippuria
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio


Ruskista jauheliha. Lisää balsamico-kastike sipuli ja tomaattimurska sekä makeutusaine ja mausteet sekä kasvisliemikuutio. Anna hautua hetki matalalla lämpötilalla.

Täytä wrapit jauhelihatäytteellä ja kääräise mukaan jäävuorisalaattia ja mielesi mukaan muita vähähiilihydraattisia tuorevihanneksia.
Kommentit