Samaa rataa kulkee elämä

...ainakin ilmeisesti minulla. En minä näköjään ikinä pysty viemään tuota Dukanin dieettiä loppuun asti, vaan ajatukset siirtyvät tänne VHH-ruoan puoleen. Viime vuonna tämä vähähiilihydraattinen ruokavalionkin ylläpito loppui kuin kananlento, mutta nyt olen vakaasti ja ihan oikeasti päättänyt yrittää noudattaa vhh-ruokavaliota.

Ennen dukanin dieettiä, olen yrittänyt noudattaa myös kasvisruokavaliota, mutta se oli omasta perspektiivistiäni katsottuna täysin fiasko kokeilu. Ruuat olivat kyllä hyviä ja varmasti myös keveitä, mutta sitten ne "vaativat" runsaat jälkiruoat ja karkin narskuttelukin tuli kuvioihin taas mukaan. Herkuttelun lisäksi kasvisruokavaliossa tuli syötyä todella paljon hiilaria ja LEIPÄÄ! Huomasin, että aiemmin syyttelemäni vehnä sopiikin minulle, mutta vatsanväänteitä aiheuttaa ruis. Niinpä sitten arvaatte, mitä tapahtuu kun siirtyy ihan sille ranskanleipälinjalle... :-) Kurvit katoaa.

Dukanin dieetin neljällä hyökkäysvaihepäivällä sain pudotettua vain 500g, mikä oli tietenkin lievä pettymys. Viime vuonna kun sain pudotettua paljon enemmmän hyökkäysvaiheessa ja laihdutusinto lopahti vasta dukanin pudotusvaiheessa.

Joka tapauksessa tätä painoa on nyt hilattava alaspäin, vaikka edelleen olenkin painoindeksin mukaan normaalipainoinen. Kuitenkin Nick Trefethen uuden painoindeksin mukaan tulokseni on tällainen:


Lähde: YLE


Tänä aamuna tein illallista varten kaalisalaatin, jonka ohjeen mukaan pitäisi maistua ihan siltä herkulliselta salaatilta, jota saa aina pizzerioista. Karpinsin ohjeen sokerin osalta ja korvasin sokerin makeutusaineella.


Pizzerian kaalisalaatti


puolikas keskikokoinen kaali 
paprikapaloja (tuore tai säilyke) tai porkkanaraastetta tai molempia (minulla oli tässä nyt vain tuorepaprikaa)
0,5 dl öljyä (tänään käytin rypsiöljyä, mutta ehkäpä ensi kerralla kokeilen oliiviöljyä)
1,5 dl valkoviinietikkaa 
1/4 dl makeutusainetta tai steviaa tms. (alkup. ohjeessa sokeria)
mustapippuria.

Suikaloi kaali ohueksi esim. juustohöylällä. Kiehauta öljy, sokeri ja etikka. Kaada mausteliemi kalin päälle ja sekoita. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai syö mieluiten vasta seuraavana päivänä.

Vielä en ole ko. salaattia maistanut, joten kommentit salaatin mausta sitten tuonnenpana.
Kun salaatin tekee etukäteen, ei se jää tekemättä ruokaa valmistaessa :-)
EDIT: Juuri äsken maistoimme kaalisalaattia ja totesimme, että yllä oleva resepti on mainio. Sopii hyvin broilerin kanssa. Tätä salaattia laitetaan meillä kyllä tästä lähtien usein, vaikka huom! raakaa kaalia ei saa syödä sitten ihan liian usein! Ai miksikö, no koska kaalit ovat goitrogeenisiä eli struumaa aiheuttava kasveja. Lue aiheesta MonkeyFood-blogista

Kommentit