Rahkaöverit ja karppihampurilainen - mutta paino laskee

Huh hei, kyllä täällä vieläkin karpataan ja meininki on hyvä. Tiistaina varasin kirpputoripaikan paikallisesta Femmatorista ja kaikki vapaa-aika on nyt mennyt painon kyttäilyn sijaan kaappien penkomiseen ja tuotteiden laputtamiseen. Melko addiktoivaa puuhaa tämä kirppistouhu :-)

Eilen luulin, että nyt tämä minun laihdutusprojekti sai pahan takapakin, kun tein itselleni aamiaiseksi  kulhollisen mustikkakeittorahkaa ihka oikean kuohukerman kera.  Minun piti syödä rahkaa ihan vain sellainen kohtuullinen määrä, mutta lopulta iltapäivällä olin jo siinä vaiheessa, että kaavin rahkakulhon reunoja löytääkseni sieltä edes vielä pienen rippusen herkkua. Eihän rahkassa ja kuohukermassa nyt mitään älyttömiä määriä hiilaria ole, mutta kun vetää rahkaöverit, niin toki se hiukan päivän hiilarimäärä nostaa. No, ajattelin sitten tasapainottaa hiilarimäärää muissa ruoissa.

Lounaaksi söin raejuustoa ja punakaaliraastetta. Oli sekin tosi hyvää, mutta ilmeisesti ruokavalintani oli hiukan kevyt (ja onhan raejuustossakin sitä hiilaria...), koska nälkä hiipi pian takaisin ja sai minut itse asiassa sen vuoksi rahkakipon äärelle.

Sokeritonta "karppisinappia".
Maistuu tosi hyvälle. Me, kun emme
Dijon-sinapista oikein tykänneet.
Koskapa tuo kirppistouhu on pitänyt minut nyt niin "kiireisenä", lätkäisin naudanjauhelihaa uunipellille ja taputtelin tuorekelmun kanssa sen ohuehkoksi levyksi. Maustoin grillimausteilla, paprikalla ja pippurilla  - ja heitin uuniin. Lihan kypsyessä riivin jäävuorisalaatista lehdyköitä ja leikkasin punasipulirenkaita. Kohta meillä olikin lautasella oikea karppihampurilainen: jauhelihapihvi, vähähiilihydraattista sinappia, punasipulirenkaita, jäävuorisalaattia, Kruunu majoneesia, ja muutama maustekurkku - mihin siinä olisi niitä leipiä enää tarvittukaan?

Tänä aamuna kävin puntarissa ja vaikka eilen olinkin vetänyt rahkaöverit ja nautiskellut herkullisesta karppihampparista, oli panoni silti armollisesti laskenut 200g päivässä. Yksi "vippaskonsti" painonhallintaan on varmasti myös se, että pyrin pääsääntöisesti olemaan syömättä enää ilta kahdeksan jälkeen. Se tekee elimistölle pelkästään hyvää!


Kommentit