Kaappaus keittiössä ja First Kiss

Hmm..onpas vaikea nykyään keksiä mitään otsikkoa näihin postauksiin...Tässä on nyt tämä viikko menty melko tasaisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaen, paitsi että heti on tehtävä yksi tunnustus.

Maanantaina oli olo jotenkin niin väsynyt, että piti hakea jotain piristävää. Jäätelöä menimme sitten lähikaupasta ostamaan, tarkoituksena tietenkin oli ostaa jotain mahdollisimman vähähiilarista, mutta toisin sitten kävi...

Jos repsahtaa, niin se kannattaa tehdä tyylikkäästi ;-)
Kattokaa ny, minkä viettelevä Magnum-uutuus! Tuo magnumpläjäys sisälsi reilut 30g hiilaria, mutta oli se kyllä myös syntisen hyvää!

Seuraavana aamuna jännitin, että mitenköhän puntari moiseen herkutteluun reagoi, mutta ei tuo yksi hairahdus näköjään mitään haitannut. Se vain, että kun syötiin nuo myöhäiseksi iltapalaksi karppipizzan jälkeen (joo jo toinen kerta samaa ruokalajia muuttaman päivän sisällä, tiedetään), niin uni ei oikein tahtonut tulla ja ruoan sulatus ei tykännyt.

Minun isäni ja hänen vaimonsa kävivät meillä eilen ja "vieraille" ajattelin tarjota jotain karpimpaa makeaa. Pyöräytin sitten heille vähähiilihydraattisemman version omenapiirakasta. Reseptin pohjana käytin karppaus.infosta löytämääni reseptiä, mutta koskapa minulla ei sattunut kaapissa olemaan kookosjauhoja semminkään kuin mitään grahamjauhojaan, niin käytin jauhoina 1dl mantelijauhetta. 1 dl kauraleseitä ja 1 dl Korpelan Myllyn Hippuhiilari-jauhoa.  Omenalohkojen päälle ripottelin vielä kanelia ja intiaanisokeria - ihan vähäsen, että siihen tulisi ei-karppaajienkin suuhun sopivasti makeutta. Tätä sitten tarjosin kermavaahdon kanssa ja Floran valmiin vaniljakastikkeen kera (itse en tietenkään sitä vaniljakastiketta ottanut, sillä sehän olisi ollut melkoisen hiilaripitoista).


Ennen tarjolle laittamista, oli minun ihan pakko ensin
 maistella piirakkaa. Jos olisi vaikka ollutkin pahaa,
 mutta ei pelkoa siitä. Vieraillekin näytti
karppiomppupiirakka maistuvan ihan hyvin.
Eilen illalla katselin vielä MTV3:n uutta Kaappaus keittiössä- ohjelmaa. Sarjan ideahan on opettaa ohjelmassa oleville perheille keittämisen ja kokkauksen iloa. Tämän jakson perheessä einekset olivat saaneet liian ison jalansijan. Ohjelmaa katsoessani pistin merkille, että Kari Arhisen perheelle antamat ruokaohjeet olivat melko tavalla karppia kamaa, ainakin ne olisivat helposti karpinnettavia (tyyliin jättää perunaa ja leipähommeleita pois/vähemmälle). Arhinen myös käytti ihan rehdisti reilusti voita! Ja kyllä perunakin sen kaupan hampurilaisen voittaa!

Kommentit