Enää ei tarvitse kytätä rasvaa

Tänään YLEn sivuilta löytyi mieluinen uutinen. Uutisen mukaan asiantuntijat ovat valmistelemassa uusia pohjoismaisia ravintosuosituksia. Tällä hetkellä suositusluonnoksista on poistettu kokonaan rasvan enimmäismäärä eli enää ei tarvitse rasvaa kytätä - rasva ei lihota! Lue YLEn uutinen.

Tässä blogissa on ollut hiljaiseloa. Keväällä tuli niin paljon muuta mietittävää, että ruokavalio vahingossa nyrjähti sinne vanhaan hallitsemattomaan hiilarivalioon. Huomasin, että kun ostin oikein tehokkaat entsyymit, pystyinkin syömään jopa vehnää ilman kamalia vatsanväänteitä. Jos nyt rehellinen olen, niin vatsa on kuitenkin ollut tässä välissä kipeä aina silloin tällöin ja ilmaa täynnä. Vyötärö ei näytä ollenkaan niin solakalta kuin vhhg- valiolla tai dukanin dieetillä  ollessani. Ja vaikka pyhästi päätin, että sämpylää, pastaa, riisiä ja perunaa saan syödä, mutta karkkeihin en koske, niin kuinkas sitten kävikään... Minulla on onneksi sellainen keho, että en ihan hirveän helposti liho ja painoindeksi on lihavimmillanikin pysynyt normaalissa.

Kuvakaappaus http://christinecronau.com -sivulta
THE FAT REVOLUTIONViime viikolla tutustuin australialaisen Christine Cronaun sivuihin ja hän todellakin teki minuun vaikutuksen! Luulisi, että hän söisi virallistieteellisesti tai olisi vegaani tai jotain siltä väliltä, mutta ei - nainen syö rasvaa perheensä kanssa viikossa 2,5 kiloa!  Christine on kirjoittanut perheensä ruokavaliosta pari kirjaa ja tuon kuvassa olevan kirjan olen itse ajatellut kesälomainspiraatiokseni ostaa (e-kirjana). Siitä löytyy yli sata reseptiä, joten ainakaan ei pitäisi olla sitä ongelmaa, että mitähän sitä tänään laittaisi ruoaksi - varsinkin kun kirjassa luvataan, että kaikkien reseptien aktiivinen valmistusaika on 10-20 minuuttia. Se, mikä Christinen "rasvasanomassa" kiinnostaa on, että tuon nimenomaisen kirjan kannessa hän ei ollut tehnyt kuntosaliharjoituksia puoleen vuoteen. Muutoinkin hän käy salilla maksimissaan kaksi kertaa viikossa - ruokavalio kuulemma hoitaa loput :-)

Niin, että näillä eväillä sitten kohti kesää :-)

Kommentit