Karpin suklaamannapuuroChia-siemenet ovat minulle jo ennestään tuttu juttu. Aiemmin olen käyttänyt niitä tukevoittamaan viherpirtelöitäni. Chia-siemenet todella ravintorikkaita siemeniä, jotka sisältävät runsaasti omega-3-6-9 rasvahappoja, proteiineja, kuituja, vitamiineja sekä antioksidantteja. Liotettaessa siemeniä vähintään 5-30 minuuttia nesteeseen ne turpoavat sammakonkutumaiseksi geeliksi. Tätä geeliä voi valmistaa jääkaappiin jo vaikka valmiiksi, sillä geeli säilyy siellä noin kaksi viikkoa.

Se, mihin en ole koskaan aiemmin chia-siemeniä kokeillutkaan, on, että tekee niistä gluteeniongelmaiselle karpille sopivaa "mannapuuroa" - siis tällä kertaa suklaamannapuuroa :-) Alkuperäisen reseptin löysin Karppaus ja perhe -blogista.

Suklaachia"manna"puuroon tarvitset:

3dl (täys)maitoa
1dl kermaa
30g Chia siemeniä, eli noin 0,5dl
2 rkl kaakaojauhetta, sokeroimaton
n. 2-3 tl steviajauhetta
(jos haluat pyöristää makua vielä hiukan, lisää joukkoon 1 tl luomuhunajaa)
Ripaus ruususuolaa

Laita chia-siemenet kattilaan, lisää muut aineet ja kiehauta. Anna vielä chia-siementen turvota hetken ja kun koostumus on mielestäsi sopivaa, ala herkuttelemaan.

Itse kyllä mietin, että jos noista chia-siemenistä haluaisi enemmän kalliita ravintoaineita irti, kannattaisi ne lisätä kyllä vasta lopuksi puuroon. Tietenkin se turpoamisaika sitten on vähän pidempi.  Reseptin tavalla tehtynä, puuro on kuitenkin valmista jo noin 20 minuutissa. Ja oli kuulkaas hyvää! Niin ja mannapuuronhan tuosta saa jättämällä pois kaakaojauheen. Sitten sitä voi herkutella vaikka marjojen kanssa.


Kommentit