Gluteeniton karppipizza

Viikonloppuna teki ihan hirvittävästi mieli pizzaa. Niinpä meillä tehtiin sitten sekä perjantaina että sunnuntaina karppipizzaa. Tai ainakin karpinnettua gluteenitonta pizzaa. En laskenut pizzapohjan hiilaripitoisuuksia, mutta koska tähän pohjaan ei mätetty kuitenkaan desitolkulla gluteenittomia jauhoja, niin uskoisin sen loksahtavan ihan hyvin karppikategoriaan. Pizzapohjan ohjeena käytin karppaus.infon suosituinta reseptiä eli Vyötärönmetsästäjän pizzapohjaa. Gluteenittomaksi muokkasin sen näin:

Gluteeniton karppipizza

250 maitorahkaa/jogurttia/kermaviiliä
150 g juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl tattarihiutaleita tai sokerijuurikashiutaleita
3 rkl tummaa gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhetta

Aineet sekoitetaan kulhossa ja levitetään leivinpaperille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Lado pohjaan haluamasi täytteet ja paista vielä noin 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on mukavasti sulanut.

Kummankin pitsan aikana minulla oli niin kova nälkä, kun olin unohtanut syödä, että valitettavasti en ehtinyt ottaa mitään valokuvaa.


Edit: 20.3.2012 Laskin Finelin avulla taikinan hiilarimäärän, kun alkoi jännitämään, että mitenköhän karppia tuo pizza oikein onkaan. Sain hiilihydraatin määräksi noin 45 g yhteensä eli hiilaria tuossa on noin  7,6 g per 100g. Ihan karppia siis. Ajattelin kuitenkin seuraavaksi kokeilla yhtä toista pizzataikinaa, johon ei tule jauhoja lainkaan :-) Tästä ehkäpä sitten ensiviikonloppuna enemmän, sillä pitäähän sitä muutakin syödä kuin pizzaa.

Kommentit