Motivaatiota elämäntaparemonttiin

Kuinka monta kertaa ihminen elämänsä aikana aloittaakaan Uuden elämän? Mistä ihmeestä sitä motivaatiota saa, kun suklaapatukka houkuttelee ja ranskanleipä koukuttelee ja sohvakin kutsuu niin pehmeänä löhöämään?

Netissä on paljon erilaisia motivaattoreita. Itse olen kokeillut Kiloklubia, joka ei aina ymmärrä karppaajaa, vaan nalkuttaa useinkin niistä huonoista rasvoista...liikuntaan olen yrittänyt innostaa itseäni kännykkään ladattavan Runkeeperin avulla ja netin Heiaheia:lla.

Viikonlopuna löysin ilmeisestikin Beta-testivaiheessa olevan Everyday.io -palvelun. Täällä voi räätälöidä oman elämäntaparemonttinsa ja seurata, tulevatko omat tavoitteet saavutetuiksi. Omia tavoitteita voivat olla esimerkiksi prosessoidun ruoan, alkoholin, sokereiden, snacksejen yms. vältteleminen tai kasvisten ja marjojen lisääminen.

Netistä löytyi myös yksi mielenkiintoinen englanninkielinen e-kirja nimeltään "Stop Cheating On Your Low-Carb Diet!". Itse en ole tätä vielä lukenut, mutta kirjan selostukset vaikuttavat mielenkiintoisilta, sillä kirjassa pureudutaan karppaamisen karikoihin ja miksi hiilihydraattien houkutuksille niin helposti lankeaa. Kirjasta näyttäisi löytyvän myös keinot motivaation ylläpitämiselle.

Kommentit