"Nestemäinen putkimies" auttaa laihduttamisessa

Skål! Minä tykkään juoda vihersmoothieni aina isosta  ja kauniista lasista - viherspirtelö on päivän paras hetki!


Tässä yhtenä päivänä siivoskellessa latasin kännykkääni kaikki Radio SuomiPOPin Cocovin Superfood-sessiot, joissa suklaa-alkemisti, ravintoasiantuntija (superfood) Jaakko Halmetoja kertoo hyviä vinkkejään, miten superfoodeiksi tituleerattuja ravinteikkaita ruoka-aineita voidaan hyödyntää ruokavaliossa.

Halmetojan mukaan superfoodit sopivat loistavasti myös karppaajille. Ohjelmassa Halmetojan kertoi myös lähes pommimvarman laihdutuskeinon: juo kerran päivässä viherpirtelö! Tämä "nestemäinen putkimies" saa mm. suoliston ja aineenvaihdunnan sekä rasva-aineenvaihdunnan toimimaan.

Vihersmoothien voi koostaa hyvin monella eri tavalla. Siihen voi laittaa selleriä, salaatinlehtiä (ei jäävuorisalaattia, jossa on melko vähän ravintoaineita - mitä vihreämpi/tummempi salaatti on, sitä ravinteikkaampi se on).


Nestemäinen SuperMario

1rkl chia-siemeniä
vettä
1-2 tl chlorellaa tai puolikas punttia tammenlehtisalaattia tms.
1-2 maca-jauhetta
1 luomubansku (tämän voi jättää poiskin)
iso kourallinen mustikoita
hyppysellinen ruususuolaa tai muuta laatusuolaa

Laita pieneen kippoon hiukan vettä ja laita chia-siemenet likomaan hetkeksi. Siementen hetken aikaa liottua, tulee tästä sellaista hyytelömäistä tai kuten lapset aina sanovat tässä vaiheessa, että äiti laittaa smoothien sekaan sammakonkutua ;-)

Kaada siemenhyytelö tehosekoittimeesi, pilko bansku ja lisää muut aineet. Tehosekoittimen kansi kiinni ja sur sur  -ravinteikas viherpirtelö tuo suoliston nestemäinen Super Mario on valmis nautittavaksi.

Kannattaa käydä kuuntelemassa tai ladata nuo Radio SuomiPopin Superfood-sessiot. Etenkin Superfood Sessiot 18a ja 18b käsittelevät vähähiilihydraattiseenruokavalioon liittyviä asioita ja mitä hyötyä superfoodeista meille karppaajille on.

Lisää hyviä viherpirtelöreseptejä superfood-tietäjä Olli Postin ilmaisesta Nutrix-kirjasta, jossa myös paljon muita hyviä asioita superfoodeista ja ravinteikkaasta ruoasta.

Kommentit