Myöhäiskesän myöhäisillan raparperimuffinit

Viikonlopun kunniaksi piti kokeilla sukrania leivonnassa. Huomasin puutarhassamme nököttävän vielä terhakoita raparperin varsia, jotka piti kiireenvilkkaa kerätä parempaan talteen syksyn jaloista. Pienen yhteenlaskun tuloksena päätin tehdä vhh-ruokavalioon sopivia raparperimuffineja. Kello oli puoli yhdeksän illalla, kun aloin leipomaan ja jo yhdeksältä meillä paloi kynttilät tunnelmallisesti ja kahvi höyrysi mukissa seuranaan aivan päräyttävän hyviä muffineja.


Myöhäiskesän myöhäisillan raparperimuffinit


(12 kpl, hiilaria alle 4 grammaan per muffini + kerman / jäätelön hiilarit)

Raparperimuffinin kanssa maistuu kermavaahto tai jäätelö.

2-3 vartta raparperia paloina
2 kananmunaa
3/4 dl sukrinia
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl soijajauhoa
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sulatettua voita

Napsauta uuni 200 asteeseen. Vatkaa muna ja sukrini vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Huljauta lopuksi sulatettu voi ja jaa muffinivuokiin (itse käytän silikonivuokia, muita vuokia varmaan kannattaa voidella ja leivittää manteli- tai kookosjauheella). Ripottele muffinien päälle raparperipalat. Paista muffineja n. 5-10 minuuttia.

Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Alkuperäinen ohje löytyy jälleen kerran Karpin keittokirjasta raparperipiirakkana. Monet karppileivonnaiset maistuvat monesti "korvikkeelta" aidolle versiolle, mutta nämä muffinit ovat kyllä oikeasti paremman makuisia kuin ns. oikeat muffinit. Suosittelen lämpimästi myös ei-karpeille!

Mitä taasen tulee sukraniin? Se on yllättänyt minut kyllä todella positiivisesti. Nämäkin muffinit olivat yhtä kuohkeita kuin vehnäjauholla ja oikealla sokerilla leivotut leivonnaiset!

Kommentit