Hopeasepän sisäfile

Puuh, puuh. Ihan en ehtinyt tätä viikonlopuksi kirjoittamaan, kun piti viettää vähän syntymäpäiviä ja käydä katsomassa metsän sieniantia. Sunnuntaina pannulla tirisikin mukavasti kanttarelleja, mutta viime viikon tiistaina juhlistimme arkea Hopeasepän porsaanfileellä.


Hopeasepän porsaansisäfile

1 iso porkkana tai 2 pientä
1/2 hopeasipulia
3-5 dl kermaa
lisäaineeton lihaliemikuutio
pieni pullo alkoholitonta punaviiniä
voita
3 porsaansisäfilepihviä
rosmariinia

tomaattia, kurkkua ja salaatinlehtiä
Leikkaa porkkanat kuutioiksi ja esikeitä niitä hiljalleen. Sillä aikaa viipaloidaan sipulista isohkoja suikaleita "veneitä".


Ruskista teräspannussa voissa sisäfileet. Napsauta uuni 200 asteeseen ja laita sisäfileet uuniin pulittain veteen peittettyinä, jotta ne eivät kuivahda ja kypsyvät hyvin. Kaada teräspannuun kupillinen vettä ja irrota näin sisäfileiden paistorasvat ja siiviloi ne toiseen astiaan. Huuhdo pannu ja laita uudestaan liedelle.


Kaada siivilöity paistorasva pannuun takaisin ja kaada sipulit ja porkkanat nyt paistumaan. Laita lihaliemi nesteeseen vispilän kanssa.


Tässä vaiheessa aletaan keittämään kastiketta kasaan lorauttamalla sekaan kermaa ja pieniä nokareita voita vähin erin, jotta kastike suurustuu. Kermaa menee lopuksi yhteensä noin 3-5 desilitraa.


Kun kastike on keittynyt riittävästi kasaan, aletaan siihen lisäämään punaviiniä. Lisää kastikkeeseen huuhdotut ja pienistetyt rosmariinit.Laita pihvit lautaselle ja lado kastike kauniisti sen päälle. Lisäkkeeksi tuoretta tomaattia, kurkkua ja salaatinlehtiä. Alkoholittomasta punaviinistä jäi vielä mukavasti kahdelle hengelle ruokajuoma-annokset. Ruuan valmistamiseen kuluu aikaa noin 1,5 tuntia, kun rauhallisesti ja nautiskellen tekee. Harmi vain, että ruoka houkutteli jo niin kovasti tuossa lautasella, että itse lopputuloksesta otettu kuva pääsi hieman tärähtämään.
Kommentit