Hiljaista laihtumista

Viime kesäloma oli niin hektistä aikaa, että silloin emme juurikaan pohtineet ruoka-asioita, vaan pakko tunnustaa - mutustelimme pakastepizzan jos toisenkin. Myöskin grillatessa tuli herkuteltua. Niin ja kesä ja jäätelö kuuluvat tietenkin yhteen! Kasvisruokapainotteisella ruokavaliollani saavuttamani kolmen kilon laihtuminen oli siis kesäloman jälkeen tipotiessään! Syy, miksi vaihdoin  vhh-ruokavalioon, ei kuitenkaan ollut laihduttaminen vaan se, että kasvisruokia syödessäni minulla oli usein vatsa kipeä. Vatsakipua minulla oli esiintynyt myös kesällä ja sekaruokaa syödessäni. Niinpä ajattelin, että vähähiilihydraattinen ruokavalio voisi olla jälleen kerran hyvä ratkaisu. Ja niinhän siinä on käynyt, että vatsakipuni ovat karpatessa hävinneet,  jos ei lasketa satunnaisia koivusokerin tuomia laksatiivisia oireita...

Vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle siirtyessäni tiesin myös laihtuvani. Koska en vedä ihan tiukkaa hiilarikyttäystä, laihtumiseni on todella maltillista. Laskiessani aidon painoni Dukanin laskurilla, sain tulokseksi, että minulla olisi vielä kolmisen kiloa laihdutettavaa, ja sitten olisin ns. omassa ihannepainossani, jossa on otettu huomioon muun muassa ikä ja luuston rakenne eli onko isoluinen vai pieniluinen.

Perheemme tarkin vaaka on Wiin tasapainolauta ja minulla onkin tapanani laittaa Wii Fit Plussaan aina sunnuntaisin paino. Painokäyrä on melko tutun näköinen aiemmiltakin karppauskerroiltani.Ensin paino laskee, kun "hiilaripöhö" ja nesteet häipyvät. Itse pidän vähähiilihydraattista ruokavaliota erittäin turvallisena, sillä laihdutuksessa ei menetä lihasmassaa, mikä voi muissa laihdutusmenetelmissä olla hyvinkin tyypillistä. Seuraavalla viikolla painokäyrässäni saattaa siis näkyä lievää painonnousua, joka korjatuu taas ensi viikolla ja samalla paino on taas hiukan laskenutkin. Laihtuminen näkyykin siis eniten peiliin katsoen tai vyötäröä mittaillessa, kuin vaa'an lukemasta. Painokäyrän trendi on kuitenkin laskeva, vaikka se vähän sahaakin.

Jos haluaisin pudottaa painoani nopeammin, vähentäisin tietenkin hiilihydraattien määrää entisestään. Itselläni tämä tarkoittaisi karppileivän poisjättämistä tai maitotuotteiden vähentämistä - liikkuakin voisin varmasti myös enemmän. Ehkäpä minun pitäisi lisätä samalla myös rasvan määrää!

Kommentit