VHH tuo positivisia vaikutuksia elämään

Karppaamisesta löytyy lähes päivittäin jotain uutisia. Viimeisimmät karppaajajulkkikset bongasin Iltalehden Terveys-osiosta. IL:n mukaan myös malli ja ex-missi  Noora Hautakangas  ja malli ja juontaja Satu Tuomisto pitävät kilonsa kurissa karppaamalla.


Painonhallinnan lisäksi VHH-ruokavalio tuo lähes heti mukanaan monia positiivisia asioita. Muutamana ensimmäisenä päivänä voi tietenkin olla jotain hiilihydraattien vähenemisestä johtuvia "vieroitusoireita", kuten päänsärkyä tai sydämentykytystä yms. Tämän vuoksi Atkinsin kaltaiset "aluksi hiilarit lähes nollille" -karppisuuntaukset ovat mielestäni hankalia. Itse lähdin nyt tällä kertaa toteuttamaan karppausta sillä tavalla, että vähennän maltillisesti hiilareita, karsien ensin ne huonoimmat hiilarit kuten sokerin ja vehnäjauhon pois. Sitten kun on tottunut vähempiin hiilareihin voi mielestäni paremmin pudottaa hiilarit aina välillä muutamaksi päiväksi/viikoksi vaikka sinne 20 gramman tuntumaan - tai vetää vaikka kolmen päivän dukanin hyökkäysvaiheenkin (Dukanin dieetin ohjeet löytyvät, kun vierittää pitkää tekstiä alaspäin ;-) .

Itse olen huomannut että runsas hiilihydraattimäärä saa minut puputtamaan jatkuvalla syötöllä  jotain, vaikkapa vain näkkileipää. VHH-ruokavaliossa minulla siis jää aikaa muuhunkin kuin ruoan ajatteluun. Nyt kun olen taas aloittanut karppaamisen, olen huomannut jo paljon positiivisia asioita:


  • ruokahalu on normalisoitunut
  • olo on paljon pirteämpi
  • vatsa ei ole turvoksissa ja kipeä
  • aiemmin minulla oli sellainen ongelma, että aina nukkumaan mennessä piti käydä monta kertaa vessassa ja siltikin tuntui että rakko ei kunnolla tyhjentynyt. Nyt tätäkään ongelmaa ei ole ollut enää ainakaan siinä mittakaavassa
  • paino on muutamassa viikossa tippunut 1,8 kg (Enemmänkin se olisi tippunut, jos tarkkailisin  tiukemmin hiilareita. Nyt olen kesän kunniaksi suonut itselleni aina silloin tällöin jopa jäätelötuutin - koska en varsinaisesti edes laihduta, vaan teen ruokavaliomuutosta pidemällä tähtäimellä)
  • ruokailua on pakko suunnitella huolellisemmin, joten lopulta tulee syötyäkin paremmin :-)
  • niin ja vaikka olen tosiaan syönyt joskus silloin tällöin jäätelöä, pystyn jo nyt paremmin kontrolloimaan myös makeanhimoa

P.s. Dukanin sivuilla on kiva laskuri, jolla voi käydä laskemassa ilmaiseksi, mikä on oma oikea ja aito paino. Laskuri on samalla lomake, jolla voi saada Dukanin dieettiin liittyvää uutiskirjettä. Karppaus.infossa ei Dukanin dieettiä käsittääkseni mielletä VHH-dieetiksi, koska viimeisimmässä vaiheessa voi syödä miten haluaa  - tosin voihan siinä viimeisimmässäkin vaiheessa toteuttaa VHH:ta...

P.s.s Itse en siis ole koskaan tuota Dukania kokeillut. Minulle tuottaa tuskaa syödä pelkkää lihaa/munaa, sillä  rakastan liikaa marjoja ja maitotuotteita. Eräs tuttavani pudotti Dukanilla kuitenkin todella kivasti ja hätkähdyttävän nopeasti painoaan.