OmppuPomppuPiirakka

Sain viisi vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi valkeakuulasomenapuun. Se on nyt parina vuonna tuottanut jo ihan kivasti satoa, vaikka vähän puuparka kärsii muumiotaudista...Joka tapauksessa sunnuntaina kerättiin tuo aikaista satoa tuottava puu tyhjäksi ja mitäs muuta syksyn omenoista tulee ensimmäiseksi mieleen kuin omppupiirakka!

Ei se ole karpinkaan suu tuohesta tehty ;-) Omppupomppupiirakan kaveriksi vatkasin itselleni kermavaahtoa. Loput perheenjäsenet söivät piirakan ihan tavallisen kermajäätelön kera.

Leipomissaralla VHH-ruokavalio ei mielestäni vielä yllä ihan hiilarivalion tasalle, sillä totuuden nimissä on pakko sanoa, että aito omenapiirakka olisi kyllä ollut parempaa. Toisaalta maailma on reseptejä pullollaan ja se oikeia piirakkapohja voi olla hyvinkin lähellä löytyä. Tai sitten, jos stevian korvaisi vaikka sillä uudella sokerittomalla sokerilla, voisi maku olla parempi. Myös jauholaatuja vaihtelemalla tuotoksesta olisi saattanut tulla parempi...Eipä silti, itse kyllä ihan oikeasti tästäkin versiosta tykkäsin, samoin mies - lapset vain pettyivät pahasti, kun piirakka oli vähän liian karpihtava heidän makuunsa.

Tässä kuitenkin se piirakkapohja, minkä itse tein Karppausfoorumin reseptiä muokaten.

Kookoksen makuinen omenapiirakka

100 g voita sulatettuna
2 munaa
1,5 dl kermamaitoa
1 tl nestemäistä steviaa
1 dl vehnäleseitä
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl soijajauhoja
puolikkaan luomusitruunan kuori ja 2 tl sitruunan mehua
3 tl leivinjauhetta
2 isohkoa omenaa
kanelia

Sulata voi. Riko munat kulhoon, lisää stevia ja kermamaito, sekoita sekä sitruunan kuoret ja mehu.
Mittaa kuivat aineet eri kulhoon ja lisää em. seokseen. Lisää sulatettu voi, sekoita. Kaada notkea taikina pyöreään voideltuun piirakkavuokaan. Lado viipaloidut omput taikinan päälle ja ripottele kanelia.  Paista 200 asteeseessa 20 min.

EDIT:  Piirakan maun kannattaa antaa tasaantua! Seuraavana päivänä tämä omenapiirakka maistui minun mielestäni taivaallisen hyvältä! Yleensäkin olen huomannut, että makeat VHH-leivonnaiset eivät ole parhaimmillaan ihan juuri uunista otettuna, vaan makujen kannattaa antaa tasaantua kunnolla. Näin ainakin, jos makeutukseen käyttää nestemäistä steviaa.