Ihanaa kotiruokaa

VHH-dieetin myötä olen taas innostunut kokkailemisesta. On kivaa kokeilla uusia reseptejä (ja veivata mantelileipää lähes joka toinen päivä). Lainasin kirjastosta Karpin keittokirjan ja etsiessäni siitä jotain herkullista kotiruokaa, silmiini osui tämä ihana jauheliha-kukkakaalisoselaatikko. Ruokaa tuli mukava satsi ja siitä sai mieskin ottaa evästä.

Curry häivyttää mukavasti kukkakaalin makua, joten ruoka on todella lähellä jauheliha-perunasoselaatikon makua, paitsi että tämä on kyllä maultaan vieläkin parempaa!

Jauheliha-kukkakaalisoselaatikko
(alkup. ohje )

Karppiruoka, jolla voi herkutella koko 

600 g naudan paistijauhelihaa
valkopippuria
loraus kermaa
mukava tujaus chili-maustetta ja currya
natriumglutamaatiton lihaliemikuutio
hiukan vettä
tarvittaessa vielä ripaus ruususuolaa


Kukkakaalisose

1 noin puolenkilon kokoinen kukkakaali
voita pari nokaretta
125 g voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa tms.
valkopippuria
ruususuolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista jauheliha ja mausta. Sekoita lihaliemikuutio pieneen määrään vettä ja lisää neste kerman kanssa jauhelihan joukkoon. Keitä kastiketta hieman kokoon. Kaada jauhelihakastike laakeaan vuokaan.

Irrota kukkakaalin kukat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja lisää sulatejuusto ja voinokareet joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla ja sekoita. Kaada kukkakaalimuusi tasaisesti jauhelihakastikkeen päälle.